Trei în unu: am citit, am văzut, am gustat!

Trei în unu: am citit, am văzut, am gustat!

Am citit:

Cavalerul celor Șapte Regate
Editura Nemira – colecţia Nautilus Fantasy

cavalerul-celor-sapte-regate-produs_dr_imagine Cu o sută de ani înainte de Urzeala Tronurilor, doi eroi neobișnuiți bântuiau prin Westeros…
Înainte de Tyrion Lannister și Podrick Payne, au fost Dunk și Egg. Ser Duncan cel Înalt, un cavaler novice, dar curajos, își întrece rivalii cel puțin prin statură, dacă nu prin experiență.
Alături de el se află varianta lui în miniatură, Egg, al cărui nume adevărat (ascuns de toți cei pe care-i întâlnesc) este Aegon Targaryen. Deși eroi mai neverosimili nu se găsesc în tot Westerosul, cei doi au în fața lor aventuri extraordinare, în mijlocul intrigilor regale, al răufăcătorilor și al celor înnebuniți după putere.
Acțiunea din cele trei nuvele care alcătuiesc Cavalerul celor Șapte Regate, adunate pentru prima oară într-un singur volum, are loc cu un secol înainte de evenimentele din Urzeala tronurilor, în epoca în care dinastia Targaryenilor controlează Tronul de Fier. Încă mai trăiesc oameni care au văzut dragonii zburând deasupra orașelor distruse. Iar Westerosul e plin de urzeli regale, rivalități, dar și de eroi.

Autor: George R.R. Martin
Traducători: Laura Bocancios, Oana Chițu
Preţ: 35,93 lei
Având în vedere că la Dej nu există librărie, cartea se poate comanda la www.libris.ro Transport gratuit la domiciliu.

Am văzut:

Expoziţia „OUR BODY: Universul Interior” la Cluj-Napoca

Expozitia-Our-Body-Cluj-422x600 După ce-a traversat peste 30 de țări și a fost văzută de peste 50 de milioane de vizitatori, expoziția „OUR BODY: Universul Interior” şi-a deschis porțile la Iulius Mall Cluj din 17 iulie 2015, până pe 31 octombrie inclusiv. Vizitatorii pot descoperi, într-o manieră educativă unică, fascinantul univers interior al corpului uman și modul în care funcționează, cu ajutorul a peste 200 de exponate – corpuri umane reale. Un eveniment produs de Universal Exhibition Group și organizat de Events în colaborare cu Iulius Mall Cluj, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca.
Printr-un proces de impregnare polimerică (tratare cu cauciuc siliconic lichid), țesuturile sunt conservate la nivel microscopic, permițând vizitatorilor să vadă direct cât de uimitor funcționează organismul uman, și felul în care maladiile și obiceiurile nesănătoase solicită funcțiile corpului. the-human-body_02948800
Cu un puternic accent pe prevenție, sănătate și educație, expoziția „OUR BODY: Universul Interior” doreşte să crească interesul publicului pentru cunoașterea propriului corp și să-i convingă pe vizitatori de importanța alegerilor cotidiene. Prezentând comparativ țesuturi, organe sau celule sănătoase și variantele lor afectate de diverse boli, expoziția oferă celor ce-i trec pragul șansa de a vizualiza și de a înțelege mai bine condiții medicale frecvent întâlnite (cancer renal, accident vascular cerebral, cancer pulmonar etc).
Expoziția „OUR BODY: Universul Interior” poate fi o experiență valoroasă de familie, o ocazie unică pentru părinți de a le explica copiilor complexitatea corpului uman, nevoia de o nutriție corectă, sport regulat, un stil de viață sănătos, precum și impactul unor obiceiuri nocive precum fumatul sau consumul excesiv de alcool. Zeci de panouri explicative și asistenți cu pregătire medicală sunt gata să răspundă întrebărilor oaspeților. Organizatorii și-au propus să implice atât școlile locale, profesorii, dar și unitățile medicale în demersul lor de a promova cele mai bune practici pentru o viață sănătoasă, dar și de a crește interesul tinerilor pentru profesiile medicale
OUR BODY: Universul Interior” este găzduită de Iulius Mall Cluj într-un spațiu expozițional special amenajat, iar programul de vizitare este zilnic, între orele 10.00 și 22.00.
Biletele pot fi achiziționate la intrarea în expoziție. Copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit. O expoziţie care merită văzută!

Am gustat:

La Park House
Nicolae Titulescu 27 A
0720 333 646

chiftele

Chiftele marinate cu piure de cartofi şi castraveți murați.

Merită să le încercaţi, mai ales dacă sunteţi fanii chiftelelor preparate ca la mama acasă. Dacă aveţi chef să experimentaţi în bucătăria personală, vă spunem doar că, în general, compoziţia pentru chiftele fiind destul de flexibilă, puteţi combina tot felul de condimente, după plăcerea propie, iar ca sursă de inspiraţie, vă oferim: PetitChef.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*