Studiu de trafic rutier, la Dej

Studiu de trafic rutier, la Dej

harta Primăria Municipiului Dej demarează începând cu data de 19 octombrie 2015, o acţiune de identificare a fluxurilor de călători şi vehicule în mai multe puncte ale municipiului.
Acţiunea se desfăşoară în perioada 19- 23 octombrie în colaborare cu Universitatea Tehnică din Bucureşti şi are ca scop efectuarea unui „ Studiu de trafic în vederea realizării Planului de Mobilitate Urbană Integrat al Municipiului Dej”. Studiul se va materializa prin acţiuni în trafic ale cadrelor Poliţiei Naţionale şi Poliţei Locale, în următoarele zone:
– Strada Ion Pop Reteganul (parcare autocare)
– Staţie autobuz Piaţa 22 Decembrie(Gilaura)
– Intersecţia străzii 22 Decembrie cu strada Alecu Russo
– Staţie autobuz Competrol ( str. Crângului- Vâlcele)
– Strada 1 Mai(zona benzinăriei Moll).
De asemenea, în scopul realizării studiului, persoane acreditate vor realiza sondaje la domiciliu.
Pentru o bună desfăşurare a acţiunilor pe teren, populaţia este rugată să asigure sprijinul persoanelor care sunt implicate în studiu, prin colaborare şi informaţii.
„Elaborarea Planului de Mobilitate Urbană Integrată a Municipiului Dej este necesar pentru depunerea unui proiect european cu o valoare de peste 10 milioane euro, prin care ne dorim să modernizăm transportul în comun în municipiu, prin achiziţionarea de autobuze moderne cu poluare redusă, modernizarea bazei de autobuze şi a staţiilor, modernizarea unor străzi pentru noi linii de transport şi creşterea numărului de linii de transport . Dejul s-a extins în ultimii ani , un număr foarte mare de străzi se modernizează și evident este nevoie de o modificare a planului de transport în comun din municipiu. Pentru aceasta însă este nevoie de acest Plan de mobilitate urbană, care la final ne va oferi toate detaliile care vor fi luate în calcul în cadrul proiectului de modernizare a transportului în comun în municipiu” – a precizat primarul Costan Morar, într-un comunicat remis presei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*