Dejeanul Dorin Pănescu, de două ori campion mondial într-un singur campionat

Dejeanul Dorin Pănescu, de două ori campion mondial într-un singur campionat

image4Clubul Sportiv Budokan Ryu a mai adăugat în palmaresul său încă două titluri de campion mondial după participarea la Campionatul Mondial de Karate UWK din Slovenia.

Campionatul s-a desfășurat în perioada 12-18 octombrie, fiind declarat unul istoric în lumea artelor marțiale, în condițiile în care a fost primul eveniment  care a reunit karate-ul mondial, din trei mari ramuri (Karate Sportiv, Karate Tradițional si Karate Contact), sub o singură umbrelă.

Au participat sportivi din 42 de țări, care s-au întrecut în maiestrie sportivă la probe de kumite kata și probe speciale atât la individual cât și la echipe.

image3Sportivul Dorin Pănescu a obținut de doua ori titlul de campion mondial si a reușit performanța de a aduce acasă, la Dej, nu mai puțin de patru medalii. Membru al lotului național de kumite cadeți, Dorin Pănescu a obținut două medalii de aur și titlul de campion mondial la probele de kumite echipe rotativ și shibu sanbon, iar la categoriile de kumite individual cadeți -70kg și kumite individual cadeți open a obținut medalii de bronz.

“Așadar, bilanțul final al acestui campionat a fost două medalii de aur și două medalii de bronz. Pe această cale dorim de asemenea să mulțumim tuturor celor implicați în sprijinirea performaței sportive în Dej, mai ales Consiliului Local Dej, domunului primar, Costan Morar, percum și sponsorilor și colaboratorilor, fără de care aceste deplasări și obținerea de performanțe sportive ar fi mult mai dificile.”(Bogdan Savu și Paula Groșan- antrenorii CS Budokan Ryu)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*