Ziua Armatei României, la Dej

Ziua Armatei României, la Dej

1_800x529 2_800x529

Moment simbolic în istoria României, 25 octombrie este „ziua de glorie şi de cinstire pentru cei care, prin eroismul şi jertfa lor, de-a lungul vremii, în uniforma Armatei Române, au pus mai presus decât propria lor viata, soarta neamului românesc, îndeplinindu-şi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritorială a României”.

simpozion_800x633

La Dej, manifestările consacrate Zilei Armatei au debutat la Cercul Militar, vineri, 23 octombrie cu Simpozionul – 25 OCTOMBRIE – ZIUA ARMATEI ROMÂNIEI, dedicat evenimentului şi avându-l ca amfitrion şi moderator pe colonelul dr. Dumitru Buda, Şef de Stat Major al Bazei 4 Logistică „Transilvania”. Tot vineri, a avut loc şi festivitatea de premiere a participanţilor la competiţiile militar-sportive organizate de Garnizoana Dej, respectiv, Cupa Presei la TIR, la care au fost prezenţi 16 jurnalişti din Dej şi Gherla.

12176138_896802063691023_32565915_o_800x533 premiere_800x533

Manifestările dedicate Armatei României au continuat duminică, la Monumentul Eroilor din cimitirul de pe Dealul Florilor, în prezenţa comandantului Garnizoanei Dej, colonel ing. Viorel Bolonduţ, primarului Costan Morar, viceprimarului Aurelian Mureşan, consilieri judeţeni şi locali, militari activi şi cadre militare în rezervă şi retragere, veterani de război, precum şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi instituţii dejene, reprezentanţii partidelor politice şi ai societăţii civile.

5_800x529 3_800x529
După intonarea Imnului Naţional al României, un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire în memoria celor care şi-au jertfit viaţa pentru apărarea ţării, iar la finalul ceremoniei au fost depuse jerbe de flori. Ceremonialul militar religios s-a încheiat defilarea gărzii de onoare.

4_800x529

Mesaj de Ziua Armatei României, din partea deputatului Cornel Itu

itu2 “Astăzi, de Ziua Armatei Române, sărbătorim un moment cu rezonanță în conștiința noastră, a poporului român. În data de 25 octombrie 1944, Transilvania de Nord a fost eliberată de sub ocupația horthystă. Anul acesta sărbătorim 71 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, 70 de ani de pace, 71 de ani departe de ororile unui război care a marcat întreaga omenire.
Transmit cele mai sincere gânduri de apreciere doamnelor şi domnilor generali, amirali, ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, elevi şi studenţi, soldaţi şi gradaţi profesionişti, personal civil ai Armatei Românei precum şi celor aflaţi în rezervă sau în retragere şi, în mod special, veteranilor de război.
Dumnezeu să binecuvânteze Armata României!
La mulţi ani!”

Deputat, Cornel Itu

Mesajul primarului Costan Morar, cu ocazia Zilei Armatei României

SONY DSC Ziua de astăzi, 25 octombrie, este o zi însemnată pentru istoria poporului român şi pentru cei care au îmbrăcat şi îmbracă uniforma Armatei Române. Este Ziua Armatei României, care la data de 25 octombrie 1944, a eliberat de sub ocupația horthystă și nazistă, Transilvania de Nord.
Astăzi la aniversarea a 71 de ani de la glorioasa zi, aducem un pios omagiu militarilor români care au pus mai presus soarta neamului românesc decât propria lor viaţă, îndeplinindu-şi misiunea nobila de a apăra integritatea teritorială a statului român.
În această zi de sărbătoare, ne înclinăm cu respect în faţa celor care astăzi continuă tradițiile militare și apără unitatea naţională. Municipiul Dej a fost privilegiat de-a lungul timpului, de prezenţa militarilor, ce ne-au reprezentat cu cinste în ţară şi în lume, reprezentând o mândrie pentru noi.
Chiar astăzi, de ziua lor, militarii dejeni sunt la datorie, în unităţile militare, la manifestările dedicate Zilei Armatei, iar o parte se află în Afganistan, unde aşa cum au făcut şi până acum, îşi îndeplinesc cu seriozitate misiunile.
Pentru profesionalismul, devotamentul şi sacrificiul dovedit în misiunile naţionale şi internaţionale, pentru sprijinul acordat în manifestările organizate în municipiul nostru, le transmit tuturor militarilor dejeni si familiilor lor aprecierea şi recunoştinţa mea şi a instituţiei pe care o conduc, multă sănătate şi succes în îndeplinirea misiunilor.
Militarilor dejeni care se află în Afganistan, departe de casă şi de cei dragi, le urez misiune uşoară şi să se întoarcă cu bine, cu toţii acasă.
La mulţi ani, dragi militari dejeni!

Primar, Costan Morar

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*