La Dej, nu se majorează taxele și impozitele locale

IMG_0121Taxele și impozitele locale nu fi majorate, în municipiul Dej, nici în anul 2016.

 Executivul dejean a venit ieri, în fața Cosiliului Local, cu propunerea  ca taxele și impozitele pentru anul 2016, să rămână la nivelul celor din acest an.

 Deși codul fiscal ne dă pozibilitatea să majorăm taxele și impozitele locale cu până la 50%, vin cu propunerea le menținem la nivelul celor din acest an.

Eu vin cu propunerea de 0%, atât la clădiri pentru persoane fizice, clădiri pentru persoane juridice, teren pentru persoane fizice, teren pentru persoane juridice, mijloace de transport pentru persoane fizice și juridice, cu un tonaj sub 12 tone. Taxa pentru mijloacele de transport peste 12 tone o stabilește Guvernul.

 De exemplu, la un apartament cu două camere, în suprafață de aproximativ 48-50mp, avem un impozit de 124 lei, iar la un apartament cu trei camere, de aproximativ 64mp, valoarea de impozitare a fost de 164 de lei, iar acum cu procentul modificat de noi e de tot 164 de lei.

La fel ca și în anii anteriori, dacă impozitele și taxele locale se achită de către persoanele fizice până la sfârșitul lunii martie, la data de 31 martie, vor beneficia de o reducere de 10%”, a precizat primarul Dejului, Costan Morar, în susținerea proiectului de hotarâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul  2016.

Consilierii dejeni au aprobat în unanimitate acest proiect de hotarârâre, iar în urma votului lor, taxele si impozitele locale vor ramâne neschimbate și anul viitor.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*