Proiect Erasmus, finalizat la Şcoala „Avram Iancu”

Proiect Erasmus, finalizat la Şcoala „Avram Iancu”

1_800x533

Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Dej a găzduit, săptămâna trecută, reuniunea finală a proiectului „Developing International Dimension and Digital Learning”.

2_800x533

Evenimentul, la care a participat şi primarul Costan Morar, alături de reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Casa Corpului Didactic şi profesori din instituţia gazdă şi din şcolile dejene, face parte din strategia de diseminare a proiectului, finanțat din fonduri europene şi derulat în cadrul programului ERASMUS + 2014.

3_800x533Programul activității a debutat cu alocuţiunile rostite de prof. Gheorghe Giurgiu, directorul adjunct al Şcolii „Avram Iancu” şi invitaţi, după care, prof. Armanda Stroia, coordonatorul de proiect, a prezentat viziunea și strategia de implementare a proiectului, profesorii care au participat la cursurile de dezvoltare profesională în cadrul mobilităţilor desfăşurate în Portugalia – Tap, Swipe, Pinch , Tablets in education (profesori Corina Cristoreanu și Aida Galu), Spania – How to make your school more international (profesor Laura Cîmpean), Finlanda – Best Practices Benchmarking (profesori Daniela Herineanu și Ancuța Erdei) şi Anglia (prof. Armanda Stroia), precum şi rezultatele obţinute în promovarea dimensiunii internaţionale şi a metodelor inovative şi atractive ale învăţării digitale. Bineînțeles, nu au lipsit nici impresiile personale împărtăşite de participantele la proiect:
„Oportunitatea extraordinară de a face parte dintr-un proiect Erasmus + nu apare în fiecare zi. Participarea la cursuri de formare, organizate de Euneos, a fost o experiență unică şi pot afirma, că acest proiect m-a ajutat în dezvoltarea mea profesională datorită faptului că am învățat să folosim aplicațiile digitale în scenariul didactic. Metodele moderne prin care elevii noștri pot învăța cu ajutorul tabletelor sunt foarte apreciate atât de către beneficiarii direcți, elevii, cât și de către părinți și cadre didactice. Sunt un pas important spre o educație de calitate, la standarde europene”. (prof. Corina Cristoreanu)
„Consider că participarea mea la proiectul internațional „Developing International Dimension and Digital Learning” mi-a schimbat modul de a gândi și de a acționa la clasă, m-a determinat să am o altă percepție asupra tot ceea ce înseamnă activitate de predare – învățare – evaluare. Proiectarea și realizarea lecțiilor cu ajutorul aplicațiilor digitale nu este deloc ușoară și comodă, însă utilizarea și aplicarea lor corectă și în mod repetat asigură o educație de calitate și o instruire modernă și interactivă”. (prof. Aida Galu)

12194718_1634210756834959_3122524631231570145_o_800x533

”Prezenţa mea în cadrul proiectului, mi-a oferit posibilitatea de a-mi îmbunătăți competențele achiziționate în anii de studiu, dar și posibilitatea de a cunoaște oameni aparținând unor culturi diferite, dispuși și dornici în același timp, să continuăm şi să menținem legătura prin prisma unor colaborări între școlile noastre și în special între elevii noștri. Mobilitatea „How to make your school more international” a avut ca obiectiv principal dezvoltarea dimensiunii europene a școlii, iar prin implicarea eleviilor în proiecte internaționale promovăm nu doar instituţia noastră, la nivel internațional, ci oferim elevilor șansa de a folosi limbile străine pe care le învață la școală, fiind în contact direct cu vorbitori nativi de limbă engleză sau franceză”. (prof. Laura Cîmpean)
„Mobilitatea Erasmus+ mi-a oferit ocazia unică de a participa la stagiul de formare profesională „Becoming a Teacher Trainer”, organizat de prestigiosul centru lingvistic Bell Cambridge şi coordonat de traineri și autori consacraţi în domeniul ELT (English Language Teaching) precum Jim Scrivener, (directorul academic) Lindsay Warwick sau Martin Parrot. Am avut șansa de a avea colegi cu un profil profesional remarcabil din cinci continente: Europa, America de Sud (Mexic), Asia (China), Africa (Egipt), respectiv Australia. Adăugați la acestea și orașul universitar cosmopolit, respirând a istorie prin toți porii, programul cultural şi social oferit de gazde și veți avea toate ingredientele de succes ale unei experiențe Erasmus de neuitat. Personal, consider că a fost un punct de cotitură în traiectoria dezvoltării mele personale și profesionale, cu tot ceea ce implică aceasta: validarea competențelor, apreciere din partea comunității locale și, desigur, a elevilor și părinților!” (Prof. Armanda Stroia)

12186379_1634210743501627_1125836361451916119_o_800x533 Apreciat ca un exemplu de succes pentru tranziția la educația digitală, se cuvine menţionat că proiectul Şcolii „Avram Iancu” din Dej s-a numărat printre cele 534 de proiecte depuse la nivel naţional, ocupând poziţia a 12 – a din totalul de 58 de proiecte aprobate spre finanţare prin programul ERASMUS + 2014.

4_800x533

M. V.
ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*