Sfântul Nectarie, cinstit de credincioșii din Dej

Sfântul Nectarie, cinstit de credincioșii din Dej

DSC_0660_800x531

Un număr mare de credincioşi din Dej au participat, astăzi, 9 noiembrie, la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei, în Biserica „Sfântul Nectarie” din cartierul Dealul Florilor, care și-a sărbătorit ocrotitorul. Din soborul care a slujit alături de Înaltpreasfințitul Andrei la sărbătoarea parohiei dejene a făcut parte și o delegație venită din Mitropolia grecească a Veriei.

DSC_0642 DSC_0809_800x531

Înaltul Ierarh le-a adresat enoriașilor un cuvânt de învățătură despre invidie, spunând:
„Invidia este una din patimile nenorocite care rănește puțin pe ceilalți și foarte mult pe cel ce o are. Ea se manifestă printr-o părere de rău față de binele și fericirea aproapelui și printr-o bucurie față de necazurile lui. Ea devine foarte gravă, păcat împotriva Duhului Sfânt, atunci când îl pizmuim pe aproapele pentru viața lui duhovnicească. Am ales subiectul în această zi în care îl pomenim pe Sfântul Nectarie, deoarece el a fost victima invidiei clericilor.”

DSC_0741_800x531 DSC_0796_800x531

De asemenea, în timpul Sfintei Liturghiei, Mitropolitul Clujului s-a rugat și pentru victimele trecute la cele veșnice în incendiul de la Colectiv și pentru sănătatea celor aflați pe paturile de spitale.

DSC_0671_800x531 DSC_0692_800x531

Sfântul Nectarie Taumaturgul, unul din cei mai cunoscuţi sfinţi ai bisericii, este chemat în rugăciune de milioane de creștini, în special în suferințele cauzate de boli. Viața sa exemplară, i-a impresionat pe mulți, astfel că astăzi, Sfântul Nectarie este cinstit și de protestanții din Occident, care au o evlavie deosebită faţă el.

DSC_0701_800x531

Parohia cu hramul „Sfântul Ierarh Nectarie” din Dej a fost înființată în data de 15 mai 2011 la inițiativa Înaltpreasfințitului Andrei. Piatra de temelie a noii biserici a fost sfințită pe 13 august 2011. Tot atunci a fost binecuvântat Paraclisul în care se desfăşoară programul liturgic al parohiei, până la finalizarea bisericii de zid.

Sursa:Radio Renaşterea
Foto: Sorin Botiş

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*