Reuniune SNAC la Şcoala Gimnazială Specială Dej

Reuniune SNAC la Şcoala Gimnazială Specială Dej

1224.800x600

La Şcoala Gimnazială Specială a avut loc prima întâlnire din acest an, din cadrul SNAC (Strategia Națională de Acțiune Comunitară), la care a participat un grup de elevi de la Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”, coordonaţi de prof. Cornelia Platon. În cadrul acestei întâlniri, împreună cu prof. Aniela Marandiuc, coordonator SNAC la Şcoala Gimnazială Specială, a fost stabilit programul activităților din acest an de învăţământ, continuare a parteneriatelor derulate anterior. La reuniune a fost prezentă de asemenea, prof. Laura Boian, directorul instituţiei gazdă, care le-a împărtășit liceenilor voluntari, principalele direcţii şi strategii elaborate în cadrul Consfătuirii Naționale SNAC, care a avut loc în luna octombrie la Târgu Neamţ.
Potrivit rezoluţiei elaborate în urma consfătuirii SNAC, accentul activităţilor de voluntariat se mută tot mai mult pe dezvoltarea comunităţilor locale, pe conştientizarea nevoilor acestora şi pe valorificarea resurselor umane şi materiale de care dispun. Astfel, schimbarea mentalităţilor devine tot mai importantă, iar oamenii învaţă să-şi identifice problemele dar şi modalităţile de rezolvare a acestora, învaţând să trăiască în şi prin comunitate, ca parte integrantă a acesteia. Totodată, este limpede că şcoala de astăzi nu mai cere individului doar cunoştinţe teoretice şi profesionale. Ea cere şi abilitatea de a trăi împreună cu ceilalţi, într-o comunitate unită şi solidară.

12.800x600 122.800x600

Ca urmare, programul activităţilor SNAC, la nivel de Dej, are în vedere şi acţiuni desfăşurate în parteneriat cu fundaţii sau instituţii locale, acţiuni caritabile sau alte proiecte care aduc beneficii unei persoane, familii, comunităţi aflate în nevoie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*