Dragonii Transilvani au primit distincții din partea armatei SUA

Dragonii Transilvani au primit distincții din partea armatei SUA

IMG_5433În această săptămână militarii dejeni au primit vizita a două personalități importante ale armatei Statelor Unite ale Americii. În cadrul unui tur în teatrul de operații Afganistan, Generalul de Armată Frank J. Grass și Generalul Locotenent Stephen Lanza s-au aflat joi, 26 noiembrie și respectiv vineri, în Baza Aeriană Kandahar pentru a sărbători alături de militarii din coaliție Ziua Recunoștinței.

Generalul de Armată Frank J. Grass este Șeful Biroului Gărzii Naționale și membru al Statului Major General. Și-a început activitatea în sistemul militar în anul 1969 când s-a înrolat în Garda Națională a Statului Missouri.

Generalul Locotenent Stephen Lanza este comandantul Corpului I din baza Lewis Mc-Chord începând cu luna februarie a anului 2014. Această structură este responsabilă pentru sprijinul forțelor aliate din zona Pacificului. A participat la operațiunile Deset Shield și Desert Storm din Arabia Saudită, Join Guard din Bosnia-Herzegovina, Iraqi Freedom și New Dawn din Irak.

Cei doi oficiali au vizitat contigentul românesc și au oferit, pentru merite deosebite, distincții militarilor dejeni.

IMG_5389Dragonii Transilvani execută misiuni în cadrul operației Resolute Support începând cu luna august a acestui an și se află dislocați în Baza Aeriană Kandahar din sudul Afganistanului.

Text: Mr. Mihai PINTILICIUC

Foto: MM clasa I Mureșan Radu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*