Steluța Cătăniciu: Ameninţări fără precedent la adresa Parlamentului României!

Steluța Cătăniciu: Ameninţări fără precedent la adresa Parlamentului României!

12311142_684725854996654_8234683750454717757_n„Sunt unul dintre parlamentarii care, alături de colegul meu, deputatul Daniel Zamfir, am inițiat Legea dării în plată! Am făcut acest lucru cu bună credință, fiind convinsă că de prea multă vreme, băncile au numai drepturi, iar clienții lor doar obligații. Iar acum, când văd câtă patimă a stârnit din partea băncilor, această lege, sunt mai convinsă ca oricând că am făcut un lucru bun, de care nu trebuie să-mi fie teamă!
Este inadmisibil ca o persoană având funcția si informațiile domnului Nicolae Cinteză să își permită să amenințe Parlamentul României pentru că a adoptat o lege pentru români! Sunt manipulări uriașe și atacuri inadmisibile și nu pot să nu mă întreb: care este motivul acestei agresivități?

Amenințările domnului Cinteză sunt făcute în nume propriu sau în numele BNR? Pentru că ar fi extrem de grav ca BNR să se raporteze în acest mod față de Parlamentul României, amenințându-l cu DNA!
Este regretabil faptul că BNR nu a transmis, până acum, un mesaj clar pentru a se delimita de poziţia exprimată de domnul Nicolae Cinteză .
De asemenea, este regretabil faptul că domnia sa şi-a asumat în ultimele săptămâni o poziţie de avocat al băncilor private şi împotriva românilor ale căror drepturi au fost încălcate. Această atitudine arată că nu l-au interesat problemele românilor şi că domnia sa a întors spatele debitorilor şi a luat în braţe băncile.

Doresc să reafirm, pe această cale, faptul că Legea dării în plată îndreaptă multe nedreptăţi care au fost făcute împotriva a sute de mii de români, în ultimii ani. Este o lege care introduce echitatea şi asumarea comună a responsabilităţii în relaţia dintre bănci şi clienţii lor. Este o lege pe care sute de mii de români o consideră necesară şi ne-au cerut-o nouă, parlamentarilor. Consider că Parlamentul, prin votul covârșitor pentru această lege, a arătat că înţelege să îşi exercite rolul său instituţional: de a crea cadrul legal şi echitabil care să reglementeze relaţia dintre bănci şi clienţii lor.
Mi-aş dori ca domnul Cinteză şi instituţia pe care o reprezintă să adopte o poziţie nepărtinitoare şi corectă, nu una împotriva românilor.
Reacțiile domniei sale au depăşit graniţele unei raportări instituţionale corecte faţă de Parlamentul României. A ameninţa un deputat cu DNA-ul, pentru votul exprimat, reprezintă o încălcare inacceptabilă a independenţei Parlamentului – ca for legislativ suprem – şi o dovadă de neînţelegere a Constituţiei şi a rolului instituţiilor.
Din păcate, din ce în ce mai mult, Parlamentul României este lovit din toate părțile, și nu este apărat de nimeni. Nici măcar de el însuși!”, precizează într-un comunicat de presă  Steluța Cătăniciu, prim-vicepreședinte ALDE.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*