Matematicienii de la CNAM Dej, premiaţi la Baia-Mare

Matematicienii de la CNAM Dej, premiaţi la Baia-Mare

Inspectoratul Școlar al Județului Maramureș, împreună cu Filiala Maramureș a Societății de Științe Matematice din România, cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș și al Consiliului Local Baia Mare, a organizat în zilele de 11-12 decembrie, la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Baia Mare ediția a XII-a a Concursului Interjudețean de matematică „Tinere Speranțe”, care s-a adresat celor peste 300 de elevi din clasele V-VIII de la centrele de excelență din Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Sălaj, Cluj și Maramureș.

cnam1Astfel, joi, a avut loc proba pe echipe, iar vineri, s-a desfăşurat proba individuală, în aceeași zi, seara, având loc şi loc festivitatea de premiere. Elevii Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” Dej – Tudor Bote, Mira Petric şi Raul Pop din clasa a VII-a (pregătiţi de prof. Camelia Magdaş) şi Luca Beşa, Anda Domşa-Stână şi Dariana Roman din clasa a VIII-a (pregătiţi de prof. Alina Găldean) au obţinut câte o menţiune la proba pe echipe, iar la individual, de asemenea, au primit menţiuni: Tudor Bote, Raul Pop, Luca Beşa, Anda Domşa-Stână şi Dariana Roman.

Tot sâmbătă, la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare, în cadrul Proiectului „Împreună… printre ani”, s-a desfăşurat ediția a XVI-a a Sesiunii Interjudețene de Referate și Comunicări Științifice a elevilor, la disciplina matematică, ”Față-n față cu adevărul” la care au participat 228 de elevi din clasele VII-XII, din Maramureș și din județele limitrofe.
cnamÎn cadrul acestei sesiuni de comunicări, elevii de la CNAM Dej au obţinut Premiul I la clasa a X -a, respectiv, Iulia Puşcaşu şi Mihai Gheorghe, pregătiţi de Camelia Magdaş, şi Premiul II la clasa a XII -a, prin elevii Sergiu Bărbos şi Florin Bonta, pregătiţi de prof. Eugen Jecan.

Menţiuni şi premii care au confirmat încă odată, valoarea unor elevi pregătiţi pentru excelenţă în matematică, de şcoala dejeană şi dascălii ei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*