„Tradiții de Crăciun în satul transilvan”, la LAPI Dej

„Tradiții de Crăciun în satul transilvan”, la LAPI Dej

6013_n_800x495

Sub acest titlu generic, luni 14 decembrie s-a desfăşurat o actvitate deja tradiţională în preajma sărbătorilor de iarnă, inclusă în proiectul internaţional iEARN „Costume populare de pe glob” (http://iearn.ro/FolkCostumesAroundTheGlobe/)

Proiectul este unul continuu şi a fost lansat în 1997 de LAPI Dej, fiind coordonat de prof. Cornelia Platon. Activitatea de luni a fost realizată de elevii clasei a XI B şi s-a bucurat de prezenţa colegilor şi profesorilor din şcoală, precum şi a directorului instituţiei, prof. Dorina Gherman.

32_o_800x529 48_o_800x529

344_o_800x529 855_o_800x529

iEARN este o organizaţie internaţională non-profit, formată din peste 30.000 de şcoli şi organizaţii de tineret din 135 ţări, care oferă posibilitatea profesorilor şi tinerilor să lucreze împreună folosind internetul şi noile tehnologii ale comunicaţiilor. Reţeaua cuprinde în jur de 40 de proiecte anuale, fiecare conceput de participanţi şi coordonat de un profesor, în domeniile: ştiinţe sociale, ştiinţe exacte, artă, literatură, arii interdisciplinare. Dând elevilor posibilitatea să se angajeze în aceste proiecte educaţionale cu colegi din diferite părţi ale globului, iEARN a pus bazele unor legături online între şcoli, încă din 1988, primii „conectaţi” fiind o şcoală din SUA şi una din URSS. Un experiment curajos pentru vremea respectivă, dar încununat de succes, astfel că la ora actuală, peste două milioane de elevi din lumea întreagă sunt „conectaţi” şi angajaţi într-o multitudine de proiecte, pe diverse teme. Pe lângă faptul că oferă tinerior oportunitatea de a colabora şi chiar de a se întâlni în cadrul unor tabere sau summituri, aceste proiecte le oferă şi posibilitatea de a aplica cunoştinţele acumulate la şcoală şi de a le împărtăşi cu partenerii lor. Şi, nu în ultimul rând, îi motivează în studiul limbii engleze.

29_o

Foto: Adrian Sălăjan

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*