Concert, cu „impact pentru suflet”!

Concert, cu „impact pentru suflet”!

Muzica, poezia, colindele tradiţionale şi din repertoriul internaţional, dansul şi buna dispoziţie au fost ingredientele care au animat joi, 17 decembrie, Sala Mare a Primăriei Dej, cu prilejul spectacolului organizat de tinerii Clubului Phoenix Impact care activează în cadrul Liceului Teoretic „Al. Papiu Ilarian” din Dej.

6

Şi nu numai atât, pentru că nu a fost doar un spectacol maraton organizat de dragul spectacolului sau pentru a demonstra că tinerii dejeni au talent (şi chiar au!). Spectacolul de joi, care s-a bucurat de participarea unui public numeros, a însemnat ceva mai mult. A însemnat implicare în viaţa comunităţii locale şi un pas important în dezvoltarea sentimentului civic şi al spiritului de echipă, atât de necesare în activităţile de voluntariat. Cu un scop umanitar declarat din start, spectacolul „Impact pentru suflet” a constituit în fapt, o campanie de strângerea de fonduri în beneficiul a 2 copii diagnosticaţi cu afecţiuni grave ce necesită o medicaţie costisitoare.

3 DSCF4511

O campanie în care, alături de organizatori, s-au implicat atât elevii liceului cât şi profesorii lor. De asemenea, alături de coordonatoarele Programului IMPACT pentru Dej, Silvia Fărcaş, Alexandrina Almăşan, Călina Coroian şi Mirabela Abrudan – la eveniment au fost prezenţi directorul liceului, prof. Dorina Gherman şi primarul municipiului Dej, Costan Morar.

DSCF4508Pe scena spectacolului prezentat de Bianca Irimeş şi Octavian Bora, au urcat rând pe rând, „Micii muzicieni” (pregătiţi de prof. Kinga Nan şi Horaţiu Bojor) care au delectat publicul cu poezii, colinde şi scurte recitaluri de pian; solistele Mădălina Cupşa şi Loredana Carp; duo-ul Sebastian Sfechiş (saxofon) şi Pavel Ciceu (pian); Trupa „Delir”, corul liceului, câţiva dintre promiţătorii solişti de muzică populară ai şcolii, precum şi ansamblul folcloric al liceului. Spectacolul s-a încheiat cu mult aşteptatul micro recital susţinut de trupa de rock „Mist”, respectiv, Adina Oros Adina (voce),Claudiu Costea(chitară bas), Cătălin Boian (chitară solo), Cătălin, Lovas Norbert (chitara ritm şi backing vocal), Cătălin Dordoi Cătălin (clape) şi Vlad Surdaş (tobe).

1 5

mist

Prin programul „IMPACT” (o reţea naţională de Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri), Fundaţia Noi Orizonturi (FNO) derulează programe de educaţie nonformală la nivel naţional şi internaţional, adresate cu precădere tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 18/19 ani. Reţeaua naţională IMPACT cuprinde 150 de Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri şi este cea mai mare mişcare de tineret în cetăţenie activă din România, cu peste 3500 de membrii şi peste 500 de voluntari, profesori, studenţi, preoţi, asistenţi sociali etc.

7

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*