Restituirea proprietăţilor, amânată

Restituirea proprietăţilor, amânată

IMG_5867Termenul de finalizare a procedurilor de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate abuziv de regimul comunist a fost amânat cu un an.
Potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobate miercuri, 30 decembrie, de guvern, comisiile locale şi judeţene de fond funciar au obligaţia de a soluţiona toate cererile de retrocedare şi punere în posesie şi de a elibera titlurile de proprietate până la 1 ianuarie 2017.

Astfel, Executivul a amânat termenul de 1 ianuarie 2016 până la care comisiile locale şi judeţene de fond funciar sau, după caz, comisia de fond funciar a municipiului Bucureşti aveau obligaţia de a soluţiona toate cererile de restituire, de a efectua punerile în posesie şi de a elibera titlurile de proprietate. Terenurile puse la dispoziţia comisiilor locale în vederea finalizării procesului de restituire, dar nerestituite foştilor proprietari până la data de 1 ianuarie 2016 intrau, de drept, în Fondul naţional şi erau afectate valorificării punctelor acordate.
Punctele acordate prin decizia de compensare urmau a fi valorificate prin achiziţionarea de imobile din Fondul naţional la licitaţia publică naţională, începând cu prima zi a anului viitor.

Procesul de restituire a proprietăţilor a început încă din 1991, iar inventarierea acestora este realizată în proporţie de 98%.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*