Profeţii despre viitor…

Profeţii despre viitor…

post.800x535

Dorinţa de a cunoaşte viitorul, e firească, dar nu tocmai uşor de realizat. Ne dăm în cărţi, facem teste online, ne citim horoscopul, unii apelează chiar şi la parapsihologi… Între timp, aflăm mereu veşti noi, fie despre „apocalipsele” care s-au succedat în ultimii ani, fie despre cele care urmează. Iar viitorul, nu poate fi decât distopic după cum evoluează lucrurile: poluare, radioactivitate, războaie tribalizate, fundamentalism religios, epuizarea resurselor naturale, încălzire globală, supra-tehnologizare, utilizarea excesivă a chimicalelor şi medicamentelor, escaladarea violenţei, explozia demografică…
Istoricul și scriitorul francez Luc Mary a enumerat 183 de preziceri privind sfârşitul lumii după prăbuşirea Imperiului Roman pe care, din fericire, omenirea le-a ratat. Şi, cu toate acestea, profeţiile rămân temă recurentă şi fascinantă, atunci când anumite evenimente par să se desfăşoare după un tipar dinainte prezis.

Mulţi chemaţi, puţini aleşi…

Începând cu Nostradamus, trecând prin numeroase interpretări ale Bibliei şi ajungând la Baba Vanga, zeci şi poate sute de astfel de „profeţi” au vorbit despre viitorul omenirii. Mulţi dintre aceşti profeţi reprezintă extreme ale unor domenii. Unii au fost savanţi şi oameni cu educaţie aleasă, în timp ce alţii erau analfabeţi şi inculţi. Unii erau persoane extrem de religioase, alţii atei convinşi, cel puţin până la un punct. Şi mulţi dintre aceştia au abordat o temă comună: a treia conflagraţie mondială. Apocaliptică, desigur.

nostradamus-book

Interpreţii catrenelor lui Nostradamus şi mulţi alţii au plasat începutul acestui conflict în primii ani ai secolului 21. Iar faptul că aceste profeţii nu s-au împlinit, nu au avut darul să-i descurajeze, fiecare afirmând că de fapt astăzi (şi ieri, chiar şi acum 10 ani) asistăm la faza „nevăzută”, premergătoare conflictului.

Robert Nixon, un plugar din Cheshire, a trăit în Anglia secolului 15. Mormăitul său a fost considerat frecvent un semn al minţii puţine pe care ar fi avut-o tânărul. Chiar şi aşa, el a prezis câteva lucruri aparent corecte, cum ar fi ţigările. „Toţi vor avea coşuri de fum în gură”. A ajuns la curtea regelui Richard al III-lea, unde i s-a cerut să facă profeţii. A făcut doar una, că îşi va găsi sfârşitul prin înfometare. Regele l-a trimis la bucătărie, iar un bucătar zelos l-a închis într-o cămară. Unde a murit de foame. Ironic, nu? Nu a spus nimic credibil legat de Al Treilea Război Mondial şi chiar se spune că profeţiile sale, măcar parte din ele, au fost inventate pentru a servi diverse scopuri politice.

newtonSir Isaac Newton (1643-1727) renumit om de ştiinţă englez, alchimist, teolog, mistic, matematician, fizician şi astronom, preşedinte al Royal Society este savantul aflat la originea teoriilor care vor revoluţiona ştiinta, în domeniul opticii, matematicii şi în special al mecanicii. În 1687 a publicat lucrarea Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, în care a descris Legea atracţiei universale şi, prin studierea legilor mişcării corpurilor, a creat bazele mecanicii clasice. Isaac Newton a fost interesat de profeţiile biblice, cautând în textele sfinte pattern-uri din care să extragă coduri pentru a descifra predicțiile. Conform calculelor acestuia, Sfârșitul Lumii ar trebui să vină în anul 2060. Totuși, un autor contemporan care s-a aplecat asupra studiilor lui Newton, J.S. Helios, avea să scrie o carte pe această temă – „The Final Countdown: What Isaac Newton failed to discover” – susținând ca „ceea ce Isaac Newton nu a reușit să descopere” e faptul că termenul limită e mult mai aproape de noi: ANUL 2017. Într-un interviu publicat de „Jornal do Brasil”, citat de „The Epoch Times”, Helios explică unde a greşit Isaac Newton: „Într-unul dintre calculele sale a folosit o perioadă de 1290 ani, care este menţionată în capitolul 12 din Daniel, începând cu anul 609 d.Hr. Cu toate acestea, nimic important nu s-a întâmplat în acel an, pentru a justifica că acesta este începutul profeţiei. Investigînd Cartea lui Daniel (12:11-12), am descoperit că perioada profeţiei este de fapt 2625 ani (1290+1335), şi că începutul profeţiei nu este 609 d.Hr., cum a crezut Newton, ci 609 i. Hr. Prin urmare, 2625 ani dupa 609 i.Hr. înseamnă anul 2017”. Anul 609 i.Hr. este anul în care evreii au pierdut Regatul Iudeei în favoarea egiptenilor, după bătălia de la Meghido.

Matthias Stormberger, în secolul 19, spunea: „Două sau trei decade după primul război, va veni al doilea, chiar mai mare. Aproape toate naţiunile lumii vor fi implicate. Milioane de oameni vor muri, fără a fi fost soldaţi. Foc va cădea din cer şi multe oraşe mari vor fi distruse. După finalul celui de-Al Doilea Mare Război, va fi un Al Treilea, cu arme complet noi. Într-o singură zi vor muri mai mulţi oameni decât în războaiele anterioare. Luptele vor fi duse cu arme artificiale. Vor avea loc catastrofe gigantice. Se va întâmpla peste noapte”.

anton_johanssonSuedezul Anton Johansson (1859-1909), în urmă cu ceva mai mult de 100 de ani, prezicea Primul Război Mondial şi cutremurul din San Francisco. Apoi, a prezis şi Al Treilea Război Mondial (însemnări despre Al Doilea nu s-au găsit). Rusia va fi agresorul şi se vor fi folosite arme noi, care vor aduce uragane şi vor învălui lumea în foc.

Nicolaas van Rensburgburskii-prorok (1864-1926) este o figură iconică în Africa de Sud. Şi-a câştigat notorietatea cu o serie de profeţii care şi-au dovedit acurateţea în timp. A prezis, printre altele, moartea prinţesei Diana, dezastrul de la Cernobâl, diviziunea şi reunificarea Germaniei. Rensburg consideră că Al Treilea Război Mondial va începe din Rusia, care va cuceri o bună bucată din Europa. Iar aliatul lor surpriză va fi Marea Britanie, care va trăda SUA, în favoarea celor de la est. Când? La puţin timp după moartea primului preşedinte de culoare al Africii de Sud. Nelson Mandela a murit în 2013. Profeţia a fost făcută după Primul Război Mondial, dar înainte de Al Doilea.

cayceEdgar Cayce, numit și „profetul adormit”, avea viziuni în timp ce se afla în transă. „Văzând” lucruri din trecut, din prezent și din viitor, a descifrat mistere ale istoriei, a salvat oameni de boli incurabile, iar profețiile sale despre cumpenele omenirii uluiesc în continuare o lume întreagă.
Acesta a prezis că, omenirea va fi martora unor catastrofe terestre soldate cu distrugerea unor părti imense din planetă. Alt gen de schimbari, cauzate poate de schimbarea polului magnetic al Pământului, va afecta întrega planetă şi a mai vorbit şi despre schimbările climatice cu zeci de ani înainte ca oamenii de stiinţă să abordeze acesată problemă.
Previziunile sale legate de viitor şi trecut au avut o gama variată, precum: ” New York-ul va fi atacat, China se va converti la creştinism şi că în anul 1933 lumea se va redresa din punct de vedere economic (ieşirea din Marea Criză Economică).
La data de 1 ianuarie 1945, Edgar făcea o ultimă declaraţie, cea prin care îşi anunţa moartea. Două zile mai târziu, profetul se stingea din viaţă, lăsând în urmă zeci de volume cu însemnări şi previziuni pe care le realizase în timpul vieţii.

Martorii lui Iehova au calculat şi ei „cu precizie” data la care se va sfârşi lumea . Chiar de mai multe ori. Charles Taze-Russell, cel care a pus bazele revistei „Turnul de Veghe” a estimat că Isus Hristos va ajunge pe pământ în 1914, dată neconfirmată însă.

IrlmaiererGermanul Alois Irlmaier (1894-1959), a vorbit de multe ori despre un război devastator, în care vor fi folosite arme nucleare şi chimice. Irlmaier a spus că va fi un conflict izbucnit în Orientul Mijlociu, dar „scânteia ce va aprinde butoiul cu pulbere va fi în Balcani”. Iar „dragonul galben” va invada Statele Unite şi Canada. Neamţul a spus că toate aceste se vor produce odată cu schimbarea climei, când „va fi mult mai cald” decât la vremea respectivă.

Arsenie_BocaArsenie Boca (1910-1989). Preotesele Lucreţia Urea şi Paraschiva Anghel au povestit că au fost martore la o discuţie dintre Arsenie Boca şi o femeie din Capitală, care îl vizitase. „I-a spus acesteia că pe Bucureşti s-a ouat de două ori, referindu-se la bombardamente, iar când se va oua a treia oară, Bucureştiul va fi şters de pe faţa pământului, deoarece acolo forfotesc păcatele”. Cele două preotese spuneau că Arsenie Boca le dezvăluia cum va arăta sfârșitul lumii. „Într-o parte de lume vor fi războaie, în altă parte cutremure, în alta înecări, vor fi accidente peste accidente, vor fi boli necunoscute şi fără leac”. Ele relatau că duhovnicul le spunea acest lucru în primii ani ai regimului comunist. „Toate aceste semne ni le-a proorocit părintele Arsenie prin anii 1945 – 1946 şi ne-a tălmăcit din Biblie de la Apocalipsă, că se va ridica de la răsărit un popor fără cruce, va bântui casele oamenilor, le va dărâma, le va nimici, se va călca om pe om, se va mânca din carne de om şi se va bea sânge de om. Cine va rămâne din războiul ăsta va fi ales ca grâul din pleavă”.

VangaBaba Vanga (1911 -1996), născută Vanghelia Pandeva Dimitrova, figura mistică a Bulgariei, a prezis începutul ultimului război mondial pentru anul 2010. Apropiaţii şi adepţii săi spun că bătrâna oarbă nu s-a înşelat, că pregătirile pentru conflict sunt în toi.
Vanga a fost analfabetă sau semianalfabetă şi a susținut că abilitățile ei extraordinare au avut ceva de-a face cu prezența unor creaturi invizibile, fără a explica în mod clar originea lor. Ea a spus că vedea și vorbea cu oameni care au murit cu sute de ani în urmă. Potrivit spuselor sale, în 200 de ani, omul va face contact cu frații din alte lumi, deşi mulți extratereștrii trăiesc deja pe Pământ, de ani de zile. Ei au venit de pe planeta, care, în limba lor, se numește Vamfim, și este a treia planetă de la Pământ. Unii dintre adepţii ei spun că ar fi prevestit data morţii lui Stalin, scufundarea submarinului rus Kursk, începutul destrămării Uniunii Sovietice, dezastrul de la Cernobâl, victoria electorală a lui Boris Elţin, atacurile din 11 septembrie şi victoria lui Veselin Topalov în turneul mondial de şah. Bineînţeles, alţii contrazic toate aceste afirmaţii.

Preotul Paul Kramer a interpretat profeţii catolice, iar despre 2006 spunea că „timpul nostru se apropie de sfârşit”. Prezis clar, acest conflict mondial care va schimba faţa lumii este subiect de dezbatere în privinţa perioadei în care se va întâmpla. Kramer spunea că Rusia va invada Vestul, chiar de prin 2008. A mai spus că va fi un nou Război Rece, că Rusia orchestrează conflictele din Orientul Mijlociu şi că interesul este să stârnească lumea arabă împotriva SUA şi Israel.

JulieJulie Rowe, o mormonă din oraşul Tucson, susţine că a avut o serie de viziuni în septembrie 2004, în urma cărora a scris două cărţi. Femeia a prezis că sfârşitul lumii ar trebui să vină în luna septembrie 2105, ca urmare a unor catastrofe naturale. Adepţii ei susţin că inundaţiile de proporţii care au lovit statul american Utah au fost prezise de Rowe, acesta fiind primul semn al Apocalipsei. Femeia susţine că Statele Unite vor fi invadate se ”soldaţi străini” şi va fi decretată legea marţială. Rowe a prezis că dezastrele naturale şi războaiele pregătesc a doua venire a lui Iisus Hristos. Biserica Mormonă s-a distanţat imediat şi oficial de ”predicţiile” făcute de Julie Rowe, afirmând că sunt ”false”.

parkerMai aproape de timpurile noastre, Craig Hamilton-Parker, un medium contemporan celebru ne anunţăcă în 2016 vor avea loc atacuri teroriste împotriva Angelei Merkel. Celula internațională ISIS acționează din Germania, iar Turcia invadeaza regiunile kurde din Siria. Tot în 2016, printul Filip se îmbolnăvește şi este supus unei intervenții chirurgicale pe viaţă şi pe moarte. Se dovedește științific că anumiți aditivi alimentari folosiți frecvent sunt o cauză a cancerului. De asemenea, un cutremur mare ni munții Himalaya duce la ruperea unui baraj. Şi, în fine, intenția lui Donald Trump de a pătrunde la Casa Albă este dejucată de boală, batali finală pentru președinția americană fiind între Jeb Bush şi Hillary Clinton.

Ce-am ratat până acum?

Una din cele mai mari apocalipse ratate a fost cea din anul 2000. Atunci, zeci de culte avertizau pe toată lumea că trecerea în noul mileniu ar fi momentul în care Iisus va veni a doua oară pe Pământ. Şi ar fi trebuit să ne şi salveze de un nou potop biblic în care omenirea urma să se înece, după topirea gheţarilor.

Au urmat apoi câţiva ani de linişte. Până în 2006, când un prezicător anunţa că timp de doi ani sute de milioane de oameni vor muri, Statele Unite nu vor mai fi o putere mondială şi nu va mai exista nicio naţiune independentă. Dar istoria l-a contrazis.

În 2008, apocalipsa a traversat oceanul şi s-a mutat la Geneva. Sub pământ. Pornirea acceleratorului care trebuia să găsească „Particula lui Dumnezeu” a creat teama că Pămantul va fi înghiţit de o gaură neagră. Ei bine, particula a fost găsită, gaura neagră, nu!
Au urmat alţi trei ani de linişte, pâna în data de 11.11.2011. Dar am supravieţuit şi acestei apocalipse! După care, a venit 12.12.2012. O lume întreaga a verificat Calendarul Maya care prezicea un nou sfârşit al lumii pe această dată.
L-am ratat si pe ăsta!
Nu vă neliniştiţi însă, mai avem poate o şansă! O inversare geomagnetică, un război nuclear, coliziunea cu o altă planetă… Mereu apare câte ceva, iar prezicătorii ştiu de ce!

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*