Usturoiul negru, un superaliment

Usturoiul negru, un superaliment

garlic_800x532Usturoiul negru a fost timp de secole cheia longevității asiaticilor, iar procedeul obținerii sale a fost păstrat cu sfințenie de către coreeni până în zilele noastre. Usturoiul negru este de fapt usturoiul obişnuit, supus unei tehnici speciale de fermentație, cunoscută în Asia de peste o mie de ani. Usturoiul este fermentat în vase de lut şi apoi folosit în tot felul de preparate culinare şi tratamente, având câteva avantaje prețioase faţă de usturoiul crud.

Procesul de fermentare care durează o lună de zile face din usturoi un super aliment. Usturoiul negru are o concentraţie mai mare la 100 de grame de S-alicisteină, un derivat de aminoacid care ajută la reducerea colesterolului şi reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer. În plus, este indicat celor care suferă de hipercolesterolemie şi se luptă cu problemele provocate de colesterolul mărit. Persoanele cu hipertensiune arterială pot de asemenea să consume usturoi negru, acesta având efecte reglatorii ale tensiunii arteriale.

Apoi, se pare că este mai ușor de digerat decât cel alb, ceea ce înseamnă că organismul absoarbe mult mai ușor nutrienții conţinuţi. Usturoiul negru are un gust dulce, o textură ca de jeleu şi poate fi mâncat ca un snack. Iar ceea ce place tuturor, este că nu lasă acel miros puternic în gură, de care ne ferim cu toții.

sanatatea.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*