Ioana-Monica Vaida, menţiune la un concurs naţional de eseuri

Ioana-Monica Vaida, menţiune la un concurs naţional de eseuri

În cadrul manifestărilor anuale dedicate Şcolii Ardelene, Clubul Rotary Cluj Napoca în colaborare cu Academia Română, Centrul de Studii Transilvane Cluj, a organizat Concursul Naţional de Eseuri – „Şcoala Ardeleană şi valorile europene”, lucrările având ca inspiraţie secolul iluminismului românesc în care, cultura noastră s-a sincronizat cu marile valori spiritual-europene.

scoala ardeleana

Concurenţii, cu vârsta cuprinsă între 15-25 de ani, au avut sarcina să evidenţieze actualitatea mesajului transmis de creaţia lui Samuil Micu, Gheorghe Şincai, Petru Maior, Ioan Budai Deleanu şi ale altor reprezentanţi ai mişcării cultural-ideologice de adaptare a românilor din Transilvania la exigenţele epocii luminilor.
Concursul derulat în perioada 15 octombrie-1 decembrie 2015 a fost jurizat de o comisie de trei cadre didactice de specialitate (istorici şi filologi), care au apreciat valoarea, modul de exprimare, originalitatea, corectitudinea şi armonia estetică a textelor.

huzaLa Concursul „Şcoala Ardeleană şi valorile europene” Ioana-Monica Vaida, elevă în clasa a XI -a la Liceul Teoretic „Al. Papiu Ilarian” Dej, a obţinut o menţiune, pregătită fiind de prof. Valeria Huza. De altfel, elevii liceului dejean, participă la acest proiect din 2012, obţinând de fiecare dată rezultate meritorii.

Premiile concursului au fost înmânate laureaţilor, sâmbătă, 9 ianuarie 2016, în sala festivă a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.(M.V.)

2308_o

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*