Dezbatere publică privind noile planuri cadru pentru clasele V – VIII

Dezbatere publică privind noile planuri cadru pentru clasele V – VIII

sc.avram iancuLa nivelul județului Cluj a fost trimisă o adresă către unitățile de învățământ prin care acestea sunt rugate să își organizeze dezbateri pentru fiecare disciplină la nivelul unității în perioada 11.01.2016-14.01.2016, urmând ca propunerile și observațiile să fie transmise fiecărui inspector de specialitate în data de 15.01.2016.

Într-o nouă etapă, vor fi organizate la nivelul ISJ ședințe ale consiliilor consultative ale disciplinelor, în data de 18.01.2016, pentru a fi dezbătute și centralizate observațiile și propunerile venite din fiecare unitate.

În data de 20.01.2016, ora 10, Inspectoratul Școlar Județean Cluj va organiza o dezbatere publică în sala de ședințe a instituției pentru ca, conform calendarului MENCȘ, în data de 21.01.2016 să fie trimise centralizat toate propunerile de la nivelul județului Cluj înspre Direcția Generală Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice care se ocupă de acest aspect.

Dezbaterile se desfășoară pe mai multe paliere tematice: raportarea la planul-cadru ca la un instrument de politică educațională, structura planului-cadru, relația planului-cadru cu profilul de formare al elevului ș.a.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj mulțumește cadrelor didactice și celorlalți factori implicați care aleg să își dedice timp pentru a studia propunerile făcute de MENCȘ și să formuleze în cadrul dezbaterilor propuneri și observații.

Reamintim că pe site-ul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice a fost publicat planul cadrul pentru clasele V-VIII, care se află în dezbatere publică din 23 decembrie 2015.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*