Viteza maximă în localităţi s-ar putea schimba!

Viteza maximă în localităţi s-ar putea schimba!

vitezaViteza maximă de deplasare în interiorul localităţilor s-ar putea schimba, dacă Guvernul va ţine cont de o solicitare în acest sens, venită din partea senatorului PSD Sorin Bota.
Senatorul Sorin Bota solicită ministrului Transporturilor, precum si ministrului de Interne, în calitate de principali factori decidenți cu privire la traficul rutier din România, emiterea unui ordin comun prin care pe drumurile europene modernizate, viteza de circulație prin localități să fie aceeași, de 70 km/ h, și nu într-un județ să fie 70 km/h, iar în altul de 50 km/h.
Potrivit codului rutier, la ora actuală viteza de rulare este de 50 km/h pentru toate categoriile şi subcategoriile de vehicule . Pe anumite sectoare de drum din interiorul localitatilor , se poate stabili , pentru autoturisme şi limite de viteză superioară, dar nu mai mult de 80 km / h sau limite de viteză inferioară, dar nu mai puţin de 30 km / h .
„Dacă nu am fost în stare să construim autostrăzi, măcar să gestionăm corect fluența traficului rutier prin România”, a precizat senatorul Sorin Bota într-un comunicat remis presei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*