Reîntâlnirea cu Eminescu

Reîntâlnirea cu Eminescu

11

Cu prilejul Zilei Eminescu şi Zilei Culturii Naţionale, la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Dej a avut loc, joi, 14 ianuarie, o activitate literar-artistică sub titlul generic „Întâlnire cu Eminescu…”.

6_800x533 8_800x533

Desfăşurat în prezenţa elevilor din clasele terminale, a profesorilor şi directorului adjunct al şcolii, prof. Ginela Badiu, „întâlnirea” cu Mihai Eminescu s-a petrecut în sala festivă a liceului, în atmosfera plină de lirism oferită de versurile poetului şi de muzica inspirată de poeziile sale. Cele mai frumoase poezii din lirica eminesciană, recitate de un grup de elevi din clasele a XI -a şi a XII – a, precum şi intermezzo-urile muzicale susţinute de corul „Armonia”, au completat magia acestei reuniuni, din care nu au lipsit reperele biografice evocate şi ilustrate prin proiectarea unor imagini de arhivă. Coordonatori, profesorii: Maria Dimitriu, Rozalia Ungureşan, Sabina Pop şi Ioan Petruţ.

5_800x533 eminescu1_800x533

De altfel, începând din 2011, ziua de 15 ianuarie, ziua naşterii poetului Mihai Eminescu, este marcată în fiecare an la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi”, până anul trecut, inclusiv, organizatorul şi sufletul acestor activităţi fiind regretatul profesor de limba şi literatura română, Alexandru Păltinean. Alexandru-Paltinean
El însuşi fiind născut pe 15 ianuarie, cei prezenţi la reîntâlnirea cu Eminescu, i-au adresat un pios remember şi au păstrat un moment de reculegere. Dar, în egală măsură, şi un moment de reflecţie pentru toţi cei care, parafrazându-l pe marele nostru poet, nu cred că vom învăţa „a muri vreodată”.

eminescu2_800x533 eminescu 3_800x533

10_800x533

M.Vaida

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*