Compania belgiană Sonaca, va deschide o fabrică în judeţul Cluj

Compania belgiană Sonaca, va deschide o fabrică în judeţul Cluj

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat pe site-ul propriu că va acorda producătorului belgian de componente de avioane Sonaca un împrumut de 8,5 milioane de dolari, pentru construcţia unei fabrici în judeţul Cluj.

7120.800x534Noua fabrică, unde vor fi produse componente pentru aripi de avioane fabricate de companiile Airbus şi Embraer, va fi amplasată la circa 30 de kilometri de Cluj-Napoca, investiţia urmînd să fie finalizată în doi ani.

Compania Sonaca are sediul central în Belgia şi deţine unităţi de producţie în Belgia, Brazilia, Canada şi China. Compania are 2.500 de angajaţi, dintre care 350 sînt ingineri, pentru fabrica din România urmînd să fie specializaţi angajaţi locali. Sonaca dezvoltă, produce şi asamblează structuri avansate pentru avioane mari. Compania este cunoscută pentru producerea de componente mobile pentru aripi şi este considerată lider în acest domeniu, fiind furnizor pentru companii de vîrf cum ar fi Airbus, Embraer, Dassault Aviation, Bombardier şi Gulfstream.

„Noua fabrică din România va contribui la dezvoltarea sustenabilă a industriei aerospaţiale din România. Afirmăm cu tărie că fabrica va demonstra că aici pot fi produse elemente de înaltă calitate pentru aerodinamica aripilor, ceea ce va atrage noi investiţii în producţia cu valoare adăugată ridicată din ţară şi va întări baza de cunoştinţe”, a declarat Matteo Patrone, director regional pentru România şi Bulgaria al BERD. “Noua unitate din România va întări competitivitatea companiei şi va asigura continuarea creşterii noastre în următorii cinci ani” a afirmat Bernard Delvaux, directorul Sonaca.

Reamintim că, pînă în prezent, BERD a investit în România peste 7 miliarde de euro şi a atras peste 14 miliarde de euro din alte surse de finanţare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*