Autoritatea Electorală Permanentă propune alegerile locale pe 5 iunie

Autoritatea Electorală Permanentă propune alegerile locale pe 5 iunie

Autoritatea-Electorală-PermanentăUnul dintre proiectele iniţiate de Autoritatea Electorală Permanentă vizează stabilirea datei de 5 iunie pentru organizarea alegerilor locale, urmând ca în perioada 6 mai – 4 iunie, ora 7:00, să se desfăşoare campania electorală pentru aceste alegeri. Românii sunt aşteptaţi, aşadar, la vot pe 5 iunie, între orele 7:00 şi 21:00 – mai arată documentul iniţiat de Autoritatea Electorală Permanentă, iar depunerea candidaturilor la alegerile locale va avea loc până cel târziu pe 26 aprilie.
Candidaturile vor rămâne definitive la 4 mai, urmând ca buletinele de vot să fie tipărite până pe data de 26 mai. Celelalte proiecte de hotărâre mai prevăd numerotarea celor 42 de cirmuscripţii electorale, stabilirea măsurilor tehnice, necesare organizării şi desfăşurării scrutinului, cheltuielile necesare pregătirii şi desfăşurării alegerilor locale şi aprobarea modelelor şi a condiţiilor de tipărire a buletinelor de vot.

Cele 6 proiecte de hotărâri ale Guvernului, referitoare la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, au fost lansate în dezbatere publică şi pot fi consultate pe pagina de internet a autorităţii electorale permanente http://www.roaep.ro/ la secţiunea „Legislaţie”, iar observaţiile şi propunerile legate de aceste documente pot fi transmise la adersa de e-mail a Autorităţii, în termn de 15 zile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*