Inspectorii Corpului de Control al premierului fac verificări la Administraţia Penitenciarelor.

Inspectorii Corpului de Control al premierului fac verificări la Administraţia Penitenciarelor.

penitenciarDecizia vine după ce Ministerul Justiției a făcut publice, la începutul anului, titlurile lucrărilor științifice elaborate și publicate de deținuți în perioada 2013 – 2015, furnizate de ANP. Potrivit datelor transmise de ANP, 188 de deținuți au scris și publicat peste 400 de cărți în ultimii doi ani.

Dan Voiculescu, Dan Diaconescu, Ioan Niculae, George Copos, Gigi Becali și Cătălin Voicu se numără printre condamnații celebri care s-au ocupat susținut de scrierea de cărți în penitenciar, dovadă multiplele titluri publicate, valorând fiecare o lună de detenție în minus.

Potrivit articolului 96 alineatul 1 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor, „pedeapsa care este considerată ca executată pe baza muncii prestate sau a instruirii școlare și formării profesionale, în vederea acordării liberării condiționate, se calculează după cum urmeaza: (…) f) în cazul elaborarii de lucrări științifice publicate sau invenții și inovații brevetate, se consideră 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare științifică sau invenție și inovatie brevetate”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*