Consum record de energie electrică

Consum record de energie electrică

curent.electricProducţia şi consumul record de energie electrică vine pe fondul unui val de frig ce a afectat România, cu temeperaturi ce au coborât, nopţi la rândul, sub 20 de grade Celsius. În zilele următoare, se aşteaptă noi vârfuri de consum, mai ales că a început să bată şi vântul, care aduce un plus de energie eoliană în sistem.
În 21 ianuarie, la ora 18.25, producţia de energie a România a fost de 10.744 MW iar consumul de 9.500 de MW, ambele cifre reprezentând un record al ultimilor doi ani. Precedentele maxime au fost în luna februarie 2014, când producţia atingea 10.600 de MW şi consumul 9.400 de MW.
Potrivit datelor Transelectrica, de câteva zile, producţia şi consumul de energie ating , în orele de vârf , dimineaţa şi seara, peste 10.000 de MW, respectiv 9.000 de MW.
De precizat că aceste maxime  sunt atinse pe un fond de penurie de energie eoliană, pentru că, în aceste zile, în România nu bate vântul, ceea ce înseamnă că producţia şi consumul de energie din România sunt asigurate de sursele clasice: cărbune, apă, nuclear şi gaze.
Cititi continuarea articolului pe www.economica.net

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*