„Unirea ne face puternici”, eveniment organizat de Parohia Ortodoxă Dej III

„Unirea ne face puternici”, eveniment organizat de Parohia Ortodoxă Dej III

Parohia Ortodoxă Dej III, cu Hramul Sfânta Treime, în colaborare cu Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Dej, a organizat un program cultural-religios cu ocazia împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române. Evenimentul a început cu săvârșirea unui Te-Deum, oficiat de către părintele protopop Ioan Buftea împreună cu un sobor de preoți. După slujba de mulțumire a urmat o prelegere cu caracter istoric pe tema evenimentelor care au avut loc la 24 ianuarie 1859.

IMG-20160125-WA0002 IMG-20160125-WA0003

În continuare, elevii clasei a III-a, au interpretat o scenetă inspirată din faptele istorice petrecute în urmă cu 157 de ani. Programul artistic s-a încheiat cu intonarea unor cântece patriotice și Hora Unirii.
Preoţii organizatori, Teodor Mureșan și Ioan Câmpean, au mulțumit autorităților locale şi credincioşilor parohiei pentru prezenţa la acest eveniment, precum şi cadrelor didactice şi copiilor implicați în acest eveniment de suflet.

Activitatea desfăşurată în Parohia Sfânta Treime se înscrie în seria acţiunilor comune din cadrul parteneriatului dintre Biserică și Școală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*