Blocul V03, o prioritate pe agenda de lucru a primarului

Blocul V03, o prioritate pe agenda de lucru a primarului

După aproape 30 de ani de la demararea construcției blocului V03, rămas neterminat şi într-o avansată stare de degradare, municipalitatea s-ar părea că a găsit soluţia potrivită pentru rezolvarea unei probleme ce incomodează oraşul din punct de vedere imobiliar şi estetic.
bloc neterminatSituat pe strada Crângului, în cartierul Dealul Florilor, blocul respectiv este o investiţie a Ministerului Afacerilor Interne, care la vremea respectivă intenţiona să-şi asigure la parter şi mezanin un sediu modern şi funcţional, iar la etajele următoare, locuinţe pentru cadrele din poliţie. N-a fost să fie.

Soluţia la îndemână, după ce ani de zile s-a tot încercat preluarea imobilului, este despăgubirea Ministerului de Interne şi a firmelor (două la număr) care au cumpărat spaţii în această clădire, cu sumele investite de fiecare la vremea respectivă, evident, reactualizate.

În acest sens, primarul municipiului Dej a iniţiat un proiect de hotărâre care va fi dezbătut vineri, 29 ianuarie, de către consilierii locali. Proiectul prevede vânzarea prin licitaţie a blocului şi a suprafeţei aferente de 2.500 metri pătraţi, din suma încasată Primăria Dej urmând să achite Ministerului de Interne banii investiţi respectiv, 1.475.870 lei, şi 100.000 lei celor care au cumpărat spaţii, Any Prodcom şi Loteria Română. După vânzare, spaţiul va fi utilizat pentru construirea unui supermarket, prevăzut cu locuri de parcare.

„Situaţia blocului V03, este una care trebuie neapărat rezolvată şi mă bucur că după numeroasele solicitări şi intervenţii la Bucureşti, am găsit posibilitatea să fie în sfârşit soluţionată. Propunerea pe care am avansat-o prin proiectul de hotărâre, este singura variantă pe care o putem pune în practică, mai ales că avem investitori interesaţi pentru a investi în locaţie. Blocul şi terenul se vor scoate la licitaţie, iar cei care au investit îşi vor recupera banii, Primăria nu va pierde nimic, blocul fiind ulterior demolat pentru a se construi un supermarket, atât de dorit de dejeni, care va oferi locuri de parcare suficiente, locuri de muncă, bani în plus la impozitele şi taxele locale şi evident o imagine mai frumoasă a zonei. Rezolvarea acestei probleme este una din priorităţile mele, tocmai de aceea o supun atenţiei consilierilor locali în prima şedinţă din acest an, pentru a demara cât mai repede toate procedurile necesare, astfel încât acea structură inestetică să dispară şi locul ei să fie luat de un supermarket” – a declarat primarul Costan Morar, subliniind că rezolvarea unei situaţii care trenează de prea multă vreme, constituie o prioritate pe agenda sa de lucru din 2016.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*