Prăjitură cu brânză dulce şi stafide

Prăjitură cu brânză dulce şi stafide

prajitura-cu-branza-dulce-si-stafide
Ingrediente:

Foi – 3 ouă, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahăr, 15 linguri făină, 1 plic praf de copt stins în zeamă de lămâie , 2 plicuri zahăr vanilat.
Umplutura – 500 gr brânză dulce (brânză de vacă), 5 linguri zahăr, 2 ouă, 1 plic zahăr vanilat, 3 linguri gri, coaja rasă de la o lămâie, 50 gr stafide, 25 ml esență rom.

Mod de preparare

1. Stafidele se pun în esența de rom.
2. Punem într-un bol: ouăle, uleiul, zahărul, zahărul vanilat şi praful de copt stins într-o lingură de zeamă de lămâie.
3. Amestecăm până se dizolvă zahărul şi compoziția are un aspect omogen. Adaugăm făina şi amestecăm ușor până se incorporează.
4. Mixăm până obținem o compoziție fără aglomerări.
5. Jumătate din compoziția formată se toana într-o tava tapetată cu hârtie de copt. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180C şi se coace cca 8-10 min.
6. În timp se coace foaia, pregătim umplutura. Brânza se amestecă cu zahăr, ouă, griş, stafide+ esența de rom , zahăr vanilat şi coaja rasă de lămâie.
7. Când foia s-a copt se scoate tava din cuptor şi adaugăm umplutura.
8. Întindem umplutura în strat uniform, apoi turnăm şi restul de compoziție pentru foi.
9. Se introduce din nou la cuptor – pentru 30-35 min.
10. Când prăjitura capătă o culoare ușor aurie se scoate din cuptor şi se lașa să se răcească complet.
11. Se îndepărtează marginile , se portionează şi se pudrează cu zahăr praf vanilat.

prajitura-cu-branza-dulce-si-stafide-3

http://desertdecasa.ro/prajitura-cu-branza-dulce-si-stafide/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*