Vârstnicii pot depune cereri pentru bilete de tratament

Vârstnicii pot depune cereri pentru bilete de tratament

Vârstnicii din judeţul Cluj, dar şi persoanele asigurate în sistemul public de pensii, care vor să se trateze la preţ redus de diferite afecţiuni, pot să-şi depună cerere la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Cluj în vederea obţinerii unui bilet de tratament.
Casa Naţională de Pensii Publice a anunţat începerea procesului de alocare a biletelor de tratament balnear asigurate prin unităţile aflate în proprietate. Prin Hotărâre de Guvern, anul acesta sunt disponibile 59.641 locuri de bilete de tratament balnear.

tratament

Conform prevederilor Legii nr. 263/2010, locurile de tratament balnear se asigură în unităţile de tratament din proprietatea CNPP (T.B.R.C.M. – S.A), în număr de 13 la nivelul ţării şi, în completare, prin contracte încheiate, potrivit legii, cu alte unităţi de profil.
Pentru anul în curs vor fi disponibile 19 serii, iar prima serie de tratament balnear va începe în data de 15 februarie, în staţiunile pe care le deţine Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (TBRCM). Este vorba despre staţiunile: Amara – Ialomiţa, Bala – Mehedinţi, Buziaş – Timiş, Pucioasa – Dâmboviţa, Bizuşa – Sălaj, Sărata Monteoru – Buzău, Olăneşti – Vâlcea, Geoagiu-Băi – Hunedoara, Covasna – Covasna, Lacu Sărat – Brăila, Moneasa – Arad, Nicolina- Iaşi şi Băile 1 Mai- Bihor.

Cei interesaţi trebuie să ştie că durata sejurului este de 16 zile, iar durata tratmentului balnear este de 12 zile cu trei mese incluse. Cererea trebuie depusă la sediul CJP Cluj cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită bilet, la ghişeul „Bilete de tratament”, însoţită de următoarele documente: cerere tipizată care se găseşte la sediul instituţiei, copie după actul de identitate şi un cupon de pensie în original sau copie. Costul unui bilet în cazul pensionarilor este de 50 la sută din cuantumul brut al pensiei, iar în cazul angajaţilor, persoane asigurate în sistemul public de pensii, aceştia vor trebui să prezinte o adeverinţă de salarizare. Costul unui bilet, pentru aceştia din urmă, este în funcţie de salariul brut.

Depunerea cererilor:

01 FEBRUARIE – 29 FEBRUARIE 2016 – (pentru aprilie)
01 MARTIE – 31 MARTIE 2016 – (pentru mai)
01 APRILIE – 29 APRILIE 2016 – (pentru iunie)
03 MAI – 31 MAI 2016 – (pentru iulie)
01 IUNIE – 30 IUNIE 2016 – (pentru august)
01 IULIE – 29 IULIE 2016 – (pentru septembrie)
01 AUGUST – 31 AUGUST 2016 – (pentru octombrie)
01 SEPTEMBRIE – 30 SEPTEMBRIE 2016 – (pentru noiembrie)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*