Oferta PSD pentru Cluj: Aurelia Cristea la Primăria Cluj-Napoca şi Itu la conducerea Consiliului Judeţean

Oferta PSD pentru Cluj: Aurelia Cristea la Primăria Cluj-Napoca şi Itu la conducerea Consiliului Judeţean

PSD şi-a prezentat, ieri, candidaţii pentru funcţia de primar în oraşele din judeţul Cluj, cît şi propunerea pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, care va fi ales din rîndul consilierilor.

IMG_1917

Potrivit liderului PSD Cluj, Remus Lăpuşan, în cursa pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca va intra actualul deputat Aurelia Cristea iar pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj va fi susţinut deputatul Cornel Itu. Şeful social democraţilor clujeni a ţinut să sublinieze că pentru alegerile locale din acest an, 30 la sută dintre candidaţii organizaţiei pe care o conduce sînt persoane care nu au mai candidat pînă acum. ‘’Noi, ca şi organizaţie, în ultima perioadă am avut foarte multe discuţii cu membrii şi simpatizanţii partidului şi încet, încet am început să stabilim candidaturile pentru primării şi consiliile locale, precum şi cele pentru Consiliul Judeţean Cluj. Am stabilit că cel puţin 30 la sută dintre cei care vor intra în competiţia electorală pentru locale să fie persoane care nu au mai candidat deoarece încercăm să venim cu candidaţi care să fie cît mai aproape de cetăţeni şi de problemele acestora. Pînă în prezent avem stabiliţi 46 de candidaţi pentru funcţia de primar, urmînd ca în perioada următoare să desemnăm candidaţii şi pentru celelalte unităţi administrative’’- a spus Lăpuşan.

Preşedintele social democraţilor clujeni a declarat că în cursa pentru funcţia de primar la Cluj-Napoca va intra deputatul Aurelia Cristea. Potrivit şefului PSD Cluj, la Primăria Turda va candida Cristian Matei (preşedinte de organizaţie şi consilier judeţean), la Cîmpia Turzii va încerca să obţină un nou mandat Radu Hanga, la Dej va fi Costan Morar (primar în funcţie), la Gherla – Ioan Neselean (viceprimar şi preşedinte de organizaţie), iar la Huedin – Marius Fărcaş (preşedinte al organizaţiei PSD din localitate). De asemenea s-au stabilit şi o parte dintre candidaţii la comune: Sebastian Hoza-Aghireş; Nicolae Făgădar-Aiton; Grigore Fati-Apahida; Florin Mureşan-Baciu; Augustin Mureşan-Bobîlna; Marcel Cheţa-Buza; Vasile Pop-Căianu; Mihai Cîmpeanu-Călăraşi; Marcel Mocean-Cămăraşu; Silviu Boldor-Căşeiu; Alexandru Bota-Cătina; Lucia Suciu-Chinteni; Ioan Popa-Ciucea; Costan Tuşa-Cojocna; Dorel Julen-Corneşti; Casian Rus-Cuzdrioara; Aurel Chidean-Dăbîca; Virgil Mureşan-Fizeşu Gherlii; Dumitru Sfîrlea-Gilău; Emil Pîrţoc-Iclod; Ioan Moncea-Jichişu de Jos; Dorel Valentin Pojar-Jucu; Ionuţ Condor-Mănăstireni; Petre Ungur-Mărgău; Tiberiu Zelencz-Mica; Gligor Sasu-Mihai Viteazu; Dumitru Oltean-Mintiu Gherlii; Dumitru Şuteu-Mociu; Viorel Bojan-Moldoveneşti; Petru Cristea-Negreni; Aron Lungu-Panticeu; Sorin Abrudan-Rîşca; Cornel Filip-Săcuieu; Ioan Fărtan-Sînmartin; Daniela Boncean-Suatu; Ioan Suciu-Ţaga; Valer Saşa-Triteni; Ioan Istvan-Unguraş; Dorel Lupea-Valea Ierii; Ioan Roman-Viişoara.

Aurelia Cristea a ţinut să precizeze că intrarea sa în cursa pentru primăria clujeană vine deoarece municipiul Cluj-Napoca trebuie să fie administrat eficient. ‘’Îmi propun onestitatea demersului, respect faţă de banul public, respect faţă de cetăţean, performanţă, responsabilitate în asumarea unor decizii care se tergiversează de mult prea mulţi ani. (…) La Cluj-Napoca ne trebuie o administraţie eficientă, performanţă, iar fiecare interacţiune cu administraţia trebuie să fie prilej de satisfacţie, atît pentru cetăţeni, investitori, cît şi pentru funcţionarul public. Asta înseamnă o schimbare şi o modernizare a administraţiei”, a declarat candidatul PSD la Primăria Cluj-Napoca, Aurelia Cristea.

Pentru deliberativul judeţean, PSD Cluj a întocmit o listă cu 17 candidaţi, urmînd ca pentru funcţia de preşedinte să fie susţinut actualul deputat Cornel Itu. Printre numele care apar pe lista de candidaţi la CJ Cluj se numără Remus Lăpuşan, Ioan Bota, Aurel Cherecheş, Laura Pop Chiorean, Loredana Cozea, Valentin Cuibus, Vasile Ilea, Ilarie Ivan, Cristian Matei, Vladimir Mătuşan, Daniela Nicula, Laurenţiu Oprea, Daniela Pasc, Dorel Pojar, Vasile Sălătioan.

Cornel Itu, care va ţinti funcţia de preşedinte al CJ Cluj, a spus că obiectivul său va fi în primul rînd de a reda credibilitatea, normalitatea şi bunul simţ în procesul de funcţionare a instituţiei Consiliului Judeţean. Social democratul a menţionat că e important ca toată această ‘’telenovelă’’ care domneşte de peste doi ani în CJ Cluj trebui să se finalizeze. Itu a mai arătat că va acţiona, totodată, pentru construcţia parcului Tetapolis, realizarea Spitalului Regional de Urgenţă, construirea unor centre de colectare a legumelor şi fructelor, în întreg judeţul, revitalizarea Centrului Agro Transivania, modernizarea drumurilor şi dezvoltarea turismului. ‘’Cred că prin experienţa pe care o am voi puta aduce normalitatea în consiliul Judean Cluj’’, a punctat Itu.

Social democraţii clujeni îşi propun ca la alegerile locale din iunie să obţină un procent de 30% din voturile exprimate la nivelul judeţului Cluj. Mai exact, se aşteaptă ca pe municipiul Cluj Napoca să obţină 10 mandate de consilieri, plus mandatul de primar pentru Aurelia Cristea, în timp ce la Consiliul Judeţean sînt estimate minim 14 mandate de consilieri pentru a avea majoritatea necesară alegerii lui Cornel Itu în funcţia de preşedinte.

http://goo.gl/LljMjb

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*