Subvenţii pentru angajatori

Subvenţii pentru angajatori

Angajatorii care încadrează absolvenți de studii superioare la debutul lor profesie pot să  beneficieze de subvenții din bugetul asigurărilor de şomaj. Beneficiarii Legii 335/2013 sunt absolvenții de învăţământ superior care au diplome de licenţă  sau echivalentă şi, la debut în profesie, se angajează cu contract individual de muncă  pe un post conform specializării absolvite.

anofm

Angajatorii care încheie un contract de stagiu în condițiile prezentei legi primesc lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru șomaj, pe perioada derulării contractului de stagiu care este de 6 luni, o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj şi stimularea ocupării forței de muncă în vigoare, care în prezent este de 500 lei. Angajatorii care încadrează absolvenți de studii superioare la debutul lor în profesie sunt obligați să comunice agențiilor județene pentru ocuparea forte de muncă în a căror rază își au sediul, locurile de muncă vacante care pot fi ocupate de către acești absolvenți.

Formularul de raportare este cel prevazut în anexa nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 174/2002, cu mențiunea că la rubrica ,,Observații” se adaugă şi termenul ,,stagiu”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*