Investiţii în agrement, sport şi locuri de joacă, în 2016

Investiţii în agrement, sport şi locuri de joacă, în 2016

baltaContinuăm prezentarea investiţiilor preconizate a fi realizate anul acesta în municipiul Dej, în urma votării bugetului pe 2016. Potrivit comunicatului distribuit presei, pentru anul în curs, investiţiile în agrement, sport şi locuri de joacă, reprezintă „o poziţie importantă în ceea ce priveşte alocările bugetare, proiecte importante urmând să fie continuate sau demarate”. Aceste proiecte vizează următoarele obiective:

1. Modernizarea Parcului Balnear Toroc prin construirea unui Aqua Parc- lucrările au demarat din iarna anului trecut şi vor fi finalizate în luna mai, cu amenajarea de bazine cu apă dulce şi sărată, tobogane şi extinderea plajei.

2. Modernizarea locului de joacă din Parcul Mare.

3. Finalizarea amenajării Parcului de Skateboard, demarată în cursul anului 2015.

4. Modernizarea locurilor de joacă pentru copii, într-un mod similar celor construite anul trecut în zona UM şi Ocna Dej, precum şi reamenajarea locurilor de joacă.

5. Construcţia de terenuri de minifotbal pe strada Orizont şi în Viile Dejului.
Reamenajarea şi amplasarea de gazon artificial pe cele cinci terenuri de minifotbal existente: 2 în cartierul Dealul Florilor, cartierul 1 Mai, cartierul 7 noiembrie, Triaj.

6. Modernizarea Bazei Sportive Obor

7. Construirea unui bazin de înot didactic în zona fostului ştrand.

8. Iniţierea şi depunerea de proiecte de mare amploare care vizează amenajarea Pădurii Bungăr şi amenajarea unei zone de agrement la Salina Ocna Dej, proiect care împreună cu Parcul Balnear Toroc, ar include Dejul în circuitul turistic .

„ La fel ca investiţiile în infrastructură, sănătate, învăţământ şi cultură, investiţiile în agrement, sport şi locuri de joacă au nevoie de toată atenţia. Toate sunt pentru noi şi copiii noştri, pentru dezvoltarea Dejului. Municipiul nostru are potenţial turistic, pe care vreau să îl exploatăm la maxim, pentru a deveni un punct de atracţie turistică. Şi investiţiile în sport şi locurile de joacă fac parte din priorităţile noastre, deoarece modul în care copiii noştri îşi petrec timpul liber, este deosebit de important. Avem copii care nu pot să facă sport într-un cadru organizat sau de performanţă, iar părinţii nu au posibilitatea de a le plăti accesul la terenurile private, tocmai de aceea am decis să investim în amenajarea de noi terenuri şi repararea terenurilor de minifotbal existente, pentru că vreau să le oferim posibilitatea să facă mişcare” – a subliniat primarul Costan Morar, în comunicatul remis presei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*