Catehizarea tinerilor, în atenţia preoţilor din Dej

Catehizarea tinerilor, în atenţia preoţilor din Dej

Preoții din parohiile dejene s-au reunit săptămâna aceasta, marţi, la sediul Protopopiatului Dej, în cadrul ședinței lunare, principala temă de discuţie fiind importanţa catehizării copiilor și tinerilor. Astfel, în cadrul şedinţei prezidate de protopop Ioan buftea, s-a stabilit că este foarte important ca astfel de cateheze să aibă loc peste săptămână, în special sâmbăta, dar și duminică seara, după slujba Vecerniei.

catehizare

Au fost prezentate și alte proiecte, printre care Campania „Fă o bucurie cu o jucărie”, lansată recent de Asociația Filantropia Ortodoxă din Dej, cu implicarea directă a școlilor și grădinițelor din municipiu. În acest sens, preoții au fost îndemnați să se implice în campanie, împreună cu enoriașii pe care îi păstoresc, oferind jucării copiilor internați la secția de pediatrie a Spitalului Municipal din Dej.

Tot în cadrul ședinței a fost anunțat concursul demarat de Patriarhia Română în perioada decembrie 2015 – mai 2016, intitulat ,,Biserica și Școala din sufletul meu”. Concursul se desfășoară pe trei secțiuni: literară, artistică și multimedia și se adresează copiilor cu vârsta între 7 și 18 ani. Cei ce doresc să participe, vor trebui, sub îndrumarea preoților parohi și a profesorilor de religie, să conceapă un portofoliu cu lucrări de creație.

Foto: Adrian Sălăjan

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*