Competiţii sportive de Ziua Consiliului Internaţional al Sportului Militar

Cu ocazia aniversării Zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar, în garnizoana Bistriţa şi în garnizoanele Dej, Turda şi Prundu-Bârgăului, consiliile sportive au organizat activităţi sportive care au cuprins alergări pe distanţe scurte şi lungi, aruncarea grenadelor de mână la distanţă şi precizie şi săritura de pe loc.

armată4

Fondat în anul 1948 în Nisa (Franţa), CISM are ca motto: „Prietenie prin sport” (Friendship through sport), iar obiectivele principale sunt promovarea sportului, a activităţilor de educaţie fizică în armatele lumii şi să contribuie la menţinerea păcii. Organizat de către Consiliul Internaţional al Sportului Militar pentru prima oară în anul 2006, în scopul sărbătoririi datei de constituire a acestui organism internaţional, evenimentul din data de 18 februarie şi-a propus să promoveze anual, practicarea sportului, prieteniei şi bunei înţelegeri.

armată2

Scopul acestei manifestări sportive este şi de a disemina motto-ul C.I.S.M.”Prietenie prin sport”, conform principiului sport pentru toţi, printe milioanele de militari din cele 133 ţări membre ale C.I.S.M. care astăzi participă la aceste activităţi sportive, indiferent de aptitudinile lor fizice sau abilităţile sportive, de grade, funcţii, vârstă sau
sex.

armată5

La finalul activităţii, pe platoul unităţii a avut loc festivitatea de premiere, cei mai buni dintre cei buni din comandamentul Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan” şi din cadrul subunităţilor din subordine, fiind felicitaţi şi recompensaţi cu diplome de către locţiitorul comandantului marii unităţi militare, colonel Ioan-Marian Cristurean.

OFIŢER CU INFORMAREA ŞI RELAŢIILE PUBLICE LA U.M. 01331 BISTRIŢA
Locotenent-colonel
Florin APĂFĂIAN

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*