Cinci condimente benefice pentru sănătate

Cinci condimente benefice pentru sănătate

Salvia este mai sănătoasă decât pătrunjelul, deoarece conţine anumite substanţe recunoscute pentru faptul că protejează creierul de boli grave.
Salvia, ghimbirul şi oregano sunt câteva dintre condimentele care nu trebuie să lipsească din bucătăria ta, deoarece au multiple beneficii pentru sănătate.

Salvia bate pătrunjelul

salvia

Ambele au un conţinut mare de vitamina K care este importantă pentru sănătatea oaselor şi a inimii. Însă, salvia are ceva în plus care o transformă într-un condiment minune pentru creier. Cercetările recente au scos la iveală faptul că salvia este un remediu excelent pentru persoanele care suferă de Alzheimer, deoarece are un efect puternic asupra creierului.

Ghimbirul bate nucşoara

ghimbir

Ghimbirul are efect antiinflamator puternic, calmând orice durere de la crampele menstruale până la migrenele supărătoare. De asemenea, cercetările efectuate în laborator au arătat că extractul din pulbere de ghimbir inhibă dezvoltarea cancerului ovarian. Foloseşte ghimbirul proaspăt sau pulbere pentru tocăniţe, orez, supe şi ceai.

Oregano bate cimbrul

oregano

În comparaţie cu cimbrul, trebuie să ştii că o linguriţă cu oregano uscat conţine de şase ori mai mulţi acizi graşi omega-3. Aceştia au un rol esenţial în prevenirea bolilor cardiovasculare şi protejarea creierului. Consumă oregano în sosurile pentru paste, risotto sau presară-l peste bruschete.

Rozmarinul bate busuiocul

Rozmarin

Rozmarinul conţine mult fier şi calciu. Însă, pe lângă aceste minerale, el mai are o substanţă care este utilă persoanelor cu diabet zaharat de tip 2. De asemenea, cercetările arată că rozmarinul scade riscul de cancer dacă consumi cantităţi mari de carne roşie. Potrivit specialiştilor, carnea generează toxine în corp, cu potenţial cancerigen crescut, însă adăugarea rozmarinului reduce dezvoltarea compuşilor cancerigeni.

Pulberea de chili bate piperul negru

chilli

Ardeii iuţi chili sunt recunoscuţi pentru faptul lor benefic asupra digestiei, favorizând arderea grăsimilor. De asemenea, substanţa minune numită capsaicină s-a dovedit a avea şi un puternic efect anticancerigen.

Foto: pinimage.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*