Luni încep simulările din cadrul Evaluării Naţionale

Luni încep simulările din cadrul Evaluării Naţionale

Luni, elevii de clasa a VIII-a încep simulările examenelor din cadrul Evaluării Naţionale. Prima simulare se va desfăşura la limba şi literatura română.

Marţi, elevii vor fi testaţi la matematică, iar miercuri va fi simulare la limba şi literatura maternă, pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

examene

Toate subiectele sunt obligatorii. Se acordă 10 puncte din oficiu. Timpul de lucru efectiv este de două ore. Afişarea rezultatelor la simularea Evaluării Naţionale este programată pentru data de 4 martie.
Simularea este doar o etapă de verificare a cunoştinţelor, în perspectiva exemanelor care contează cu adevărat, programate în perioada 27 – 29 iunie.

Astfel, prima probă la Evaluarea Naţională 2016 este programată pe 27 iunie, la limba şi literatura română. Elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba la limba şi literatura maternă pe 28 iunie.

Ultima probă a Evaluării Naţionale, la matematică, va avea loc pe 29 iunie, iar rezultatele vor fi afişate pe 1 iulie, până la ora 16.00, în aceeaşi zi putând fi depuse contestaţiile, până la ora 20.00. Rezolvarea acestora se va face între 2 şi 4 iulie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 5 iulie.

Media de admitere la liceu se va calcula ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (75 la sută) şi media notelor din gimnaziu (25 la sută).

Evaluarea Naţională a elevilor din clasa a VIII-a se va desfăşura la aceleaşi discipline ca şi în anii trecuţi. Elevii vor susţine examenele sub supraveghere video, iar repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*