„Spune povestea locului tău” – concurs pentru liceeni, organizat de UBB Cluj

„Spune povestea locului tău” – concurs pentru liceeni, organizat de UBB Cluj

Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, alături de Asociația Studențească PhiloHistorRiSs organizează în perioada 13-14 mai 2016 la Facultatea de Istorie și Filosofie, în Cluj-Napoca, Ediția a II-a a Concursului „Spune povestea locului tău”, dedicat liceenilor din județele: Cluj, Alba, Mureş, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Satu Mare.

muzeu istorie ubb

Concursul „Spune povestea locului tău” își propune diseminarea subiectelor ce aparțin disciplinei istorie și istorie locală, precum şi dezvoltarea perspectivelor de cercetare în acest domeniu, în rândul liceenilor. Nu în ultimul rând, familiarizarea liceenilor cu metodologia ştiinţifică, cu desfăşurarea unei sesiuni de comunicări, cu prezentarea şi discutarea lucrărilor, dar şi promovarea Facultăţii de Istorie şi Filosofie, precizează organizatorii.

Concursul este organizat în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Librăriile Humanitas, Cluj.com, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, Uniunea Studenţilor din România (USR), MD Clinic.

Eseurile trebuie trebuie trimise pînă în data de 24 aprilie, la adresa de e-mail philohistoriss@gmail.com, cu subiect „Concurs pentru liceeni” şi menţionarea epocii abordate (antică, medie, modernă sau contemporană).

Susţinerea orală se va realiza pe echipe de cîte maximum două persoane sau individual. Cei selectaţi vor fi găzduiţi la Cluj pentru două zile, pe parcursul cărora se vor desfăşura şi alte activităţi instructive şi recreative – workshop „Ce înseamnă să fii istoric?”, seară de socializare studenţească, tur ghidat al oraşului – au anunţat organizatorii.

Detalii şi regulamentul concursului, la adresa:http://asphilohistoriss.wordpress.com.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*