Deputaţii ardeleni, nemulţumiţi de stadiul lucrărilor la Autostrada Transilvania

Deputaţii ardeleni, nemulţumiţi de stadiul lucrărilor la Autostrada Transilvania

Luni, 22 februarie, la „Ora Guvernului”, în plenul Camerei Deputaţilor, a avut loc dezbaterea organizată pe tema Autostrăzii Transilvania, dezbatere la care a participat şi ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

autostrada-transilvania

Cu acest prilej, deputatul Cornel Itu a susţinut în faţa ministrului Transporturilor necesitatea finalizării lucrărilor la Autostrada Transilvania, a Coridorului IV paneuropean şi a cerut urgentarea unor investiţii esenţiale pentru dezvoltarea „regiunii în care trăim, respectiv centura ocolitoare a municipiului Dej şi drumul expres Dej-Beclean –Bistriţa. Traficul a crescut atât spre Bistriţa, cât şi spre punctele de ieşire din ţară (Baia Mare, Satu Mare), iar reţeaua rutieră nu face faţă cerinţelor actuale” – a spus deputatul PSD de Cluj.

În cadrul dezbaterii, deputatul UDMR Cseke Attila a declarat că anul iniţial de finalizare a Autostrăzii Transilvania a fost 2012, iar în 2016 sunt doar 52 de kilometri circulabili din 415 prevăzuţi. 
„Autostrada Transilvania este un proiect de infrastructură care nu ar mai trebui să ne preocupe deloc, ci doar să citim denumirea acesteia pe indicatoare când circulăm pe ea. Vă propunem să daţi soluţii şi să inauguraţi cât mai urgent tronsoane din Autostrada Transilvania”, a completat deputatul UDMR în plenul Camerei Deputaţilor.

La rândul său, deputatul liberal Lucian Bode i-a spus ministrului Transporturilor că există o stare generală de nemulţumire la nivelul întregii ţări cu privire la marile proiecte de infrastructură.
„Este nevoie de acţiuni ferme din partea instituţiilor care implementează aceste proiecte. (…) Faceţi sistemul funcţional, eliminaţi verigile slabe, evaluaţi companiile şi instituţiile din subordine şi reformaţi-le pe criterii de performanţă şi eficienţă. În caz contrar, atât autostrada Transilvania, cât şi alte proiecte de investiţii infrastructură de transport nu vor fi finalizate la timp, ci vor rămâne simple declaraţii” – a spus Bode.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*