IŞJ Cluj: Participare de 95,62% la prima probă a simulării Evaluării Naţionale

IŞJ Cluj: Participare de 95,62% la prima probă a simulării Evaluării Naţionale

Un număr de 4746 de elevi clujeni de clasa a VIII-a au trecut, luni, prin emoţiile simulării examenului de Evaluare Naţională.

examene

„La nivelul judeţului Cluj, simularea examenului de Evaluare Naţională s-a desfăşurat în 129 de centre de examen. La prima probă a simulării – proba de Limba şi literatura română – au participat 4746 elevi (95,62%), din totalul de 4963 de elevi clujeni de clasa a VIII-a” – a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, prof. Andreea Coroian Goldiş.

Simularea examenului de Evaluare Naţională la clasa a VIII-a continuat marţi, 23 februarie, cu proba de Matematică, iar miercuri, 24 februarie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale). Rezultatele vor fi comunicate elevilor în 4 martie.
În următoarea etapă, elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor susţine simulările probelor examenului de Bacalaureat. Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2015-2016 are următorul calendar: Limba şi literatura română – 7 martie; Limba şi literatura maternă – 8 martie; proba obligatorie a profilului – 9 martie şi, exclusiv pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării – 10 martie. Toate probele sunt scrise. Afişarea rezultatelor va avea loc în 18 martie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*