O rachetă a căzut într-o bază din Afganistan în care sunt militari români

O rachetă a căzut într-o bază din Afganistan în care sunt militari români

O rachetă a căzut, vineri seara în jurul orei 17,45, ora României, într-o bază din provincia afgană Kandahar în care sunt staţionaţi militari români, dar incidentul nu s-a soldat cu victime sau daune materiale, anunţă Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat transmis MEDIAFAX

IMG_1161_resize

„Conform procedurilor, tot personalul bazei s-a adăpostit în zonele special amenajate. Ministerul Apărării Naţionale monitorizează atent atât desfăşurarea misiunilor de către militarii români, cât şi măsurile şi procedurile de siguranţă ale acestora”, precizează comunicatul.

România are dislocaţi în Afganistan aproximativ 600 de militari, provincia Kandahar fiind un fief al insurgenţilor talibani afgani, aflaţi în conflict cu Administraţia prooccidentală de la Kabul.

Un atac similar cu cel de vineri a avut loc şi în urmă cu două săptămâni, cand în Baza Aeriană din Kandahar se aflau şi jurnaliştii dejeni, Ioana Jeler şi Alex Prunean. „Atunci, mai multe rachete au fost trimise de talibani spre baza militara, dar numai una a cazut in interior, in zona portii de acces” scrie dejeanul.ro. (CLICK AICI pentru a vedea locul unde a cazut) care, la vremea respectivă a ales să nu difuzeze imagini cu momentul atacului pentru a nu îngrijora familiile celor cantonaţi în bază. Respectivele imagini sunt disponibile acum:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*