Reforma administrativă, în pregătire

Reforma administrativă, în pregătire

Premierul Dacian Cioloș a anunțat că guvernul își asumă responsabilitatea pentru reformarea administrației. Propunerea premierului este o regionalizare a țării în care județele să dispară.
În precedentul proiect, al guvernului Ponta, acestea erau păstrate şi de fapt apărea un nou etaj de funcţionare, regiunea, care risca să facă administraţia şi mai stufoasă.

ro-regiuni_800x558

Baza de plecare ar putea fi actualul sistem al regiunilor de dezvoltare, cu eliminarea celor 41 de consilii judeţene. La nivel judeţean ar urma să fie menţinut doar un oficiu prefectural. Însă există şi posibilitatea unei reforme administrative care ar ţine măcar într-o anumită măsură de dezvoltările organice, respectiv – „Regiuni administrative mai mici (între 15-18), create prin fuziunea a 2-3 județe pe baza unor criterii precum: fluxurile inter-județene economice și de forță de muncă, conexiuni de transport, populație și suprafață,” a declarat premierul României.

Regiunile ar trebui să se numească Regiunea Centru, Regiunea Nord-Vest, Regiunea Vest, Regiunea Sud-Vest, Regiunea Sud, Regiunea București-Ilfov, Regiunea Sud-Est, Regiunea Nord-Est.

Mai mult despre acest subiesc puteţi afla de pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice:
http://regionalizare.mdrap.ro/despre-regionalizare/necesitate/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*