Pregătiri pentru curăţenia de primăvară!

Pregătiri pentru curăţenia de primăvară!

Instituţia Prefectului – judeţul Cluj le cere reprezentanţilor unităţilor administrative-teritoriale să mobilizeze cetăţenii comunităţilor să participe la curăţenia de primăvară. Startul campaniei se va da în data de 14.03.2016 şi se va încheia în data de 14.04.2016.

curatenie

Potrivit Prefecturii Cluj, unităţile administrativ-teritoriale îşi vor stabili ziua sau perioada în care vor desfăşura acţiunile de ecologizare şi înfrumuseţare a localităţilor, care va fi comunicată Instituţiei Prefectului-Judeţul Cluj. Scopul acestui proiect, aflat la prima ediţie, îl constituie punerea în valoare a localităţilor din judeţul Cluj şi a obiectivelor de interes turistic a acestora, iar ca obiective pot fi amintite colectarea deşeurilor bio-degradabile, curăţarea străzilor, a albiilor de rîu şi a coastelor montane, cosmetizarea arborilor, plantatarea de puieţi, arbuşti ornamentali sau flori, în fiecare localitate.

„Trebuie să redăm naturii strălucirea pe care o merită, prin participarea noastră, a tuturor, la această campanie de curăţenie şi înfrumuseţare. Merităm să trăim într-un mediu mai curat, mai sănătos, să ne punem în valoare bogăţia naturală şi turistică de care dispune judeţul Cluj, pentru a putea fi descoperită de oricine vizitează judeţul”, se arată în mesajul prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, transmis în informarea adresată primăriilor din judeţ.

Instituţia Prefectului – judeţul Cluj organizează această campanie cu sprijinul Direcţiei Silvice Cluj, Gărzii Forestiere Cluj, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Cluj, precum şi O.N.G-uri de mediu, iar timp de o lună, acţiunile desfăşurate de primării în această perioadă, vor fi promovate de Instituţia Prefectului-Judeţul Cluj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*