Itu îi cere ministrului Agriculturii să ia măsuri pentru remedierea problemelor din sistemul de plăţi APIA

Itu îi cere ministrului Agriculturii să ia măsuri pentru remedierea problemelor din sistemul de plăţi APIA

Deputatul social democrat Cornel Itu îi cere ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimiescu, să ia măsuri pentru a elimina disfuncţionalităţile care blochează sistemul de plăţi a subvenţiilor la APIA Cluj. Itu susţine că la Cluj, din cauza acestor disfuncţionalităţi, din cei 33000 de fermieri cu cereri legale şi justificate doar 18.000 de fermieri au primit subvenţiile care li se cuvin.

foto-cornel-itu

„Domnule ministru, am primit sesizări alarmante la biroul meu parlamentar privind sistemul informatic de plăţi a subvenţiilor APIA, fiind semnalată capacitatea necorespunzătoare a acestuia. Această situaţie poate să atragă consecinţe grave asupra agriculturii clujene, întrucît din cei 33.000 de fermieri cu cereri legale şi justificate, doar 18.000 au primit subvenţiile care li se cuvin. Din discuţiile purtate cu mai multe persoane implicate în domeniul agriculturii, am înţeles că această situaţie este generată de disfuncţionalităţi ale sistemul informatic care controlează distribuţia subvenţiilor, angajaţii APIA fiind nevoiţi să prelucreze manual o parte din cererile depuse de fermieri. De altfel, problema este cunoscută la nivel naţional, fiind afectat nu doar judeţul Cluj, ci întreaga ţară”, explică Itu într-o interpelare adresată ministrului Agriculturii.

Deputatul avertizează că din 1 martie începe depunerea cererilor la APIA pentru următorul an agricol iar dacă situaţia nu se va remedia fermierii sînt pregătiţi să organizeze proteste în faţa sediilor APIA.

http://goo.gl/SFEjTE

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*