Microbuzele școlare vor fi scutite de la plata taxei de licențiere

Microbuzele școlare vor fi scutite de la plata taxei de licențiere

Comisia pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților, şi-a dat acordul, marţi, asupra unei inițiative legislative care prevede scutirea de la plata taxei de licențiere pentru microbuzele școlare. Astfel, accesul la educație va fi mai facil pentru copiii din mediul rural, iar autoritățile locale vor fi ușurate de povara plății acestei taxe.
Aceste mijloace de transport sunt destinate strict transportului de elevi, iar costurile sunt suportate de către autoritățile administrației locale, de aceea scutirea de la plata acestei taxe este binevenită.

microbuz-scolar

În condițiile în care microbuzele școlare au fost repartizate autorităților locale dar nu sunt utilizate din lipsa acestor fonduri, în condițiile în care acestea se deteriorează nefiind folosite, iar copiii au de ales între a face drumul pe jos sau a sta acasă, cea mai bună soluție pentru a debloca situația este cea propusă prin legea inițiată de către parlamentari.

„Proiectul a mai fost dezbătut în comisie însă a fost retrimis din plen pentru o analiză suplimentară, fostul Guvern nefiind de acord cu reglementarea Atunci, ca și de această dată am susținut oportunitatea acestei intervenții legislative Este nedrept pentru copiii care trebuie să parcurgă distanțe mari până la unitățile școlare ca această lege să fie blocată iar lor să li anuleze șansa la educație. Această lege introduce normalitatea și le garantează un drept constituțional, cel al accesului la educație. De asemenea, legea vine și în sprijinul autorităților locale care din lipsa fondurilor necesare pentru licențierea acestor microbuze, le țin neoperabile. Sper ca acest proiect de lege să fie votat și în plenul Camerei Deputaților, iar Guvernul să înțeleagă că prin excepția instituită nu se pierd bani la bugetul statului, ci se face o investiție în viitorul copiilor noștri” – a declarat în urma votului, deputatul Dan Simedru, membru al Comisiei pentru transporturi și infrastructură.

Sursa: ziare.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*