Peste 9000 de elevi clujeni încep, luni, simularea examenului de Bacalaureat

Peste 9000 de elevi clujeni încep, luni, simularea examenului de Bacalaureat

Peste 9.000 de elevi clujeni de clasele a XI-a şi a XII-a sînt aşteptaţi, luni, 7 martie, la prima probă a simulării examenului de Bacalaureat, proba la Limba şi literatura română.

examene

Potrivit declaraţiei inspectorului general Valentin Cuibus, la nivelul judeţului Cluj sunt 4563 de elevi de clasa a XI-a şi 4363 elevi de clasa a XII-a care vor susţine probele simulării examenului de bacalaureat. Centrele de examen vor di în fiecare unitate de învățământ care are clasele a XI-a şi a XII-a, iar corectarea se va face la nivelul fiecărei unităţi, de către doi profesori – unul din clasă şi unul din afară.

Simularea examenului de Bacalaureat continuă marţi, 8 martie, cu proba la Limba şi literatura maternă, pentru elevii aparținând minorităţilor naţionale. Proba obligatorie a profilului este programată în 9 martie iar în 10 martie, exclusiv, pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării. Toate probele sunt scrise. Rezultatele vor fi afişate în 18 martie.

Conform MENCŞ, simulările au ca obiectiv familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de Bacalaureat, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale. La nivelul judeţului Cluj, diferenţele între rezultatele obţinute la simulare şi cele obţinute la examenul real au fost, anul trecut, de 25, chiar 30 de procente, spune inspectorul şcolar general, Valentin Cuibus.

Ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*