C.N. „Andrei Mureşanu”, locul trei pe judeţ la examenele de Evaluare Naţională

C.N. „Andrei Mureşanu”, locul trei pe judeţ la examenele de Evaluare Naţională

Potrivit datelor furnizate, vineri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, în urma simulării examenului de Evaluare Naţională, 55,33% dintre elevii de clasa a VIII-a sunt pregătiţi să obţină o medie peste 5 la examenul propriu-zis.

cnam

La nivelul judeţului Cluj, examenul a fost susţinut de 4.962 de elevi, provenind din 161 de unități de învățămînt. Dintre aceştia, 68.04% au obţinut note peste 5 la proba de Limba şi literatura română, iar 43.44% au note mai mari sau egale cu 5 la Matematică. La proba de Limba şi literatura maternă, 85.20% au obţinut note peste 5. „Rezultatele comparative relevă o creştere a numărului elevilor care ar obţine o notă peste 5 la limba şi literatura română, faţă de rezultatele simulării din 2015” – se precizează în comunicatul IŞJ Cluj, remis presei.

Potrivit comunicatului, la nivelul judeţului Cluj nu există nici o medie de 10 la simularea Evaluării Naţionale de clasa a VIII-a, dar opt elevi au reuşit să obţină nota maximă la una din probe (doi la Limba şi literatura română, trei la Limba şi literatura maternă şi trei la Matematică).

Într-un top al şcolilor clujene, după media elevilor, pe primul loc se află Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, cu media 8.29, urmat de Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca (7.82), Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej (7.56), Şcoala Gimnazială „Ioan Bob” Cluj-Napoca (7.40) şi Şcoala Gimnazială „Elf” Cluj-Napoca (media 7.35).

În ce priveşte şcolile din rural, pe primul loc se află Şcoala Gimnazială Ţaga, cu media  6.98, urmată de Şcoala Gimnazială Rîșca (5.71), Şcoala Gimnazială Hășdate – Finișel (media 5.57), Şcoala Gimnazială Chiuiești (5.56) şi Şcoala Gimnazială „Ady Endre” Sîncraiu (5.54).

„Date fiind asemănările statistice dintre rezultatele acestei simulări, respectiv ale celei din 2015 şi bunele rezultate pe care elevii clujeni le-au obţinut anul trecut la examenul de Evaluare Naţională (cînd 91,5%  dintre elevi au obţinut medii peste 5), măsurile care vor fi luate în următoarea perioadă la nivelul unităţilor de învăţămînt vor duce la obţinerea unui procent îmbucurător de medii peste 5 şi în 2016” – se precizează în comunicatul IŞJ Cluj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*