8 Martie, sărbătorit cu muzică, poezie şi dans

8 Martie, sărbătorit cu muzică, poezie şi dans

Ca în fiecare an, cu prilejul zilei de 8 Martie, sub auspiciile Primăriei şi Consiliului local Dej, Casa Municipală de Cultură „George Coşbuc” a oferit tuturor doamnelor din oraş – mame, bunici, surori, soţii, fiice şi prietene – un spectacol de poezie, muzică şi dans. Iar dacă luni, Sala Mare din incinta primăriei a fost arhiplină, la fel de neîncăpătoare s-a dovedit şi scena, micii şi marii artişti dorind cu toţii să-şi exprime dragostea şi recunoştinţa lor, pentru toate mamele din lume.

DSC_5015_800x533 DSC_5000_800x533

La rândul său, şi alături de ei, primarul Costan Morar, a ţinut de asemenea să felicite toate doamnele şi domnişoarele prezente în sală şi, nu în ultimul rând, toate femeile din municipiul Dej.

1

În prima parte a spectacolului prezentat de Mariana Reman, au evoluat: majoretele de la „Rebele” şi „Magic Star” (instructor: Maria Szabo), „Licuricii literari” ai Casei de Cultură şi solista Deona Roman (coordonator, Mariana Reman), Trupa „Latino Angels” (instructor, Alexandru Miheştean), recitatorii Andra Cristorean şi Vlad Georgiu şi Petra şi Marin Grad, cu un mini-recital de muzică folk.

2_800x496

Prima parte a programului s-a încheiat cu o suită de dansuri şi cântece populare oferite de Ansamblul folcloric „Someşana” a Casei Municipale de Cultură (instructori coregrafi Lucian și Reghina Tecar) şi foarte tinerii solişti: Marius Bogdan, Camelia Tămaş și Dana Feherdi (coordonator artistic Doina Sima-Minea).

7_800x533 6_800x533

Spectacolul a continuat apoi, cu un potpuriu de melodii îndrăgite în interpretarea îndrăgiţilor artişti dejeni Anca Suciu, Zina Doboş, Gavril Ciciovan, Claudiu Moldovan, Alina Zanc, Mădălina Mârza, Cristina Beldean – Moşuţan, Felix Gălan și Ioan Dordoi, acompaniați de orchestra „Someşana” a Casei de Cultură, sub conducerea muzicală a profesorului Zenu Zanc.

8_800x533 9_800x533

Spectacolul, pe care talentaţii artişti ai municipiului l-au oferit din tot sufletul, tuturor dejencelor, s-a încheiat cu flori oferite doamnelor de către primarul Costan Morar, în timp ce prestaţia micilor artişti a fost recompensată cu dulciuri.

M. Vaida
Foto: Zoltan Oprişan

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*