Arderea miriştilor şi resturilor vegetale, interzisă!

Arderea miriştilor şi resturilor vegetale, interzisă!

Primăria Municipiului Dej informează cetăţenii că incendierea/arderea miriştilor sau a resturilor vegetale de pe terenul arabil, rezultate după recoltarea culturilor, precum şi a vegetaţiei pajiştilor permanente, este interzisă de lege.

incendiu

Nerespectarea acestor prevederi poate fi sancţionată cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoane juridice, conform art. 96 din O.U.G. nr. 195/2005, privind protecţia mediului cu modificările şi completările ulterioare.

Arderea miriştilor sau a resturilor vegetale poate fi o opţiune doar în cazuri excepţionale, cum ar fi, necesitatea prevenirii răspândirii unor boli sau dăunători. Acordul pentru aceasta procedură este dat numai de către autoritatea competentă pentru protecţia mediului, în baza anumitor documente.

De asemenea, fermierii care primesc subvenţii pe suprafaţă şi incendiază miriştile, riscă să fie sancţionaţi de către APIA pentru nerespectarea normelor privind ecocondiţionalitatea, în special a Normelor GAEC 6 – Menţinerea nivelului de materie organică din sol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*