Programa s-a schimbat, manualele au rămas!

Programa s-a schimbat, manualele au rămas!

Programa şcolară s-a schimbat, însă elevii care anul viitor vor merge în clasa a IV-a ar putea învăţa tot după manuale vechi. Această situaţie a fost cauzată de faptul licitaţia a decurs cu probleme. Unul dintre ofertanţi ar fi încălcat regulile, informează B1TV.

manuale

În războiul dintre edituri şi Ministerul Educaţiei, cei care au de pierdut sunt copiii. Generaţia care va începe clasa a IV-a  la toamnă, probabil fără manuale, e aceeaşi care a învăţat să citească fără Abecedar, şi care a început, de asemenea, clasele a II-a şi a III-a fără cărţi din care să înveţe.

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a explicat că ”e o problemă delicată problema manualelor și, până la urmă, cred că cineva trebuie să o rezolve într-o manieră să ieșim de aici. Pe de o parte, editurile doresc să câștige cât mai mulți bani, nu e de acuzat nimeni, pe de altă parte Ministerul Educaţiei dorește să aibă manuale performante, modernizate și la timp și din cauza și a modului în care se fac achizițiile publice există contestații care ne aduc în situația asta. Pe noi ne interesează să avem conținuturi adecvate concordanțe cu programa fiecarei discipline”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*