Despre misiunea preoților, ca trăire în Hristos prin semeni

Despre misiunea preoților, ca trăire în Hristos prin semeni

Marți, 15 martie 2016, a avut loc la Dej ședința lunară a preoților din protopopiat. Aceasta a debutat la ora 10:00 la sediul protopopiatului și a fost prezidată de protopopul Dejului, părintele Ioan Buftea.

DSC09011

Invitat a fost prof. conf. univ. pr. Ioan Chirilă, președintele Senatului Universități Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, care le-a vorbit preoților despre importanța misiunii preoțești ca trăire în Hristos prin semeni. Continuând această idee, părintele Chirilă a accentuat și importanța lucrării filantropice, care alungă ispita nimicului, a scuzei, a fricii sau chiar a păcatului trândăviei, care nu este altceva decât ,,o stare de neparticipare la ființare”. Părintele a mai spus că misiunea este trăirea în Hristos prin propriul exemplu al faptelor bune și răspândirea acestei trăiri și celorlalți semeni, pentru ca împreună să se trăiască în bucuria comuniunii harice cu Dumnezeul Cel veșnic.

La finalul conferinței, părintele protopop Ioan Buftea a transmis celor prezenți circulara eparhială, discutându-se diferite probleme de ordin administrativ, dar și despre concursul catehetic cu copiii, desfășurat de Patriarhia Română la nivel național în perioada decembrie 2015 – mai 2016, a transmis radio Renașterea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*