Centrul Cultural „ Arta” se modernizează!

Centrul Cultural „ Arta” se modernizează!

Potrivit unui comunicat remis presei, prima etapă a lucrărilor privind modernizarea Centrului Cultural „Arta” vizează extinderea scenei, instalarea unui nou sistem de încălzire, iluminat şi cortină, simultan cu amenajarea de cabine pentru artişti, o sală de repetiţii şi grupuri sanitare. De asemenea au fost reabilitate faţadele clădirii, fiind înlocuite geamurile şi uşile.

DSC_7408 DSC_7396

DSC_7526_800x545 DSC_7489_800x574

În această perioadă se intervine la reabilitarea spaţiilor de la intrare, la refacerea scărilor principale şi laterale, prin îmbrăcarea lor în granit, inclusiv amenajarea unei rampe de acces pentru persoanele dizabilităţi.

DSC_7392_800x497

Următoarea etapă a investiţiei are în vedere reabilitarea sălii de spectacol, unde vor fi schimbate: scaunele, mocheta, sistemul de iluminat, ca de altfel şi sistemul de încălzire şi de siguranţă împotriva incendiilor.

DSC_7457_800x533 DSC_7464_800x533

„Este o investiţie pe care mi-am dorit să o realizăm la Centrul Cultural „Arta”, deoarece instituţia găzduieşte marea majoritate a evenimentelor cultural artistice ale municipiului şi era nevoie să fie modernizată, pentru ca aceste evenimente să se desfăşoare în condiţii demne de valoarea activităţilor pe care le organizăm acolo cu artiştii noştri, cu invitaţi, oameni de cultură şi copiii noştri talentaţi. Sunt lucrări ample, se lucrează intens astfel încât la jumătatea anului, evenimentele cultural artistice să se poată desfăşura într-o clădire modernă” – a subliniat primarul Costan Morar în respectivul comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*